MASKİ Genel Müdürlüğü, 154 Mahalle Projesi ile mahallelerin altyapı sıkıntılarına son verecek. Proje kapsamında yer alan Yunusemre ilçesine bağlı Maldan Mahallesinde de yaşanacak dönüşüm için Mahalle Muhtarı Ramazan Şeker, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, mahallelerin duyduğu altyapı ihtiyaçlarına çözüm olacak projeleri büyük bir titizlikle hazırlıyor. 154 Mahalle Projesi ile 17 ilçede öncelik sırasına göre belirlenen mahalleler dönüşüm için gün sayıyor. Yunusemre ilçesine bağlı Maldan Mahallesinde de tüm mahalleyi kapsamayan ve yetersiz gelen altyapı ağı modern bir sistem ile yeniden inşa edilecek. Mahalleye sıfırdan içme suyu ve kanalizasyon hattı kazandırılacak olan proje ile mahalle sakinlerinin uzun yıllar rahat etmesi sağlanacak.

MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Maldan Mahallesinden geçen derede başladığı temizlik çalışmasını tamamladı. 550 metrelik dere temizliğinin ardından yağışlı havalarda yaşanabilecek taşkın riskine son verildi. Ancak kalıcı çözüm adına 154 Mahalle Projesi kapsamında yapılacak dere ıslahı ile vatandaşlar rahat bir nefes alacak.

Maldan Mahalle Muhtarı Ramazan Şeker, mahalleleri için uzun yıllardır bekledikleri altyapı hizmetinin nihayet hayata geçeceğini söyledi. Muhtar Şeker, “Mahallemizin altyapısının yenilenmesi için 2016 yılında MASKİ’ye başvuruda bulunmuştuk. 2017’de mahallemiz değişim programına alındı. MASKİ’ye teşekkür ediyorum. Aynı zamanda mahallemizden geçen derede temizlik çalışması noktalandı. Proje kapsamında dere ıslah işi de yapılacak. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun’a yapılan hizmetler nedeniyle çok teşekkür ediyoruz” dedi.