Manisa Büyük Şehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Soma’da yapılacak Bölge Isıtma Sistemiyle ilgili iddialara açıklık getirdi. Ergün, "Hazırlanan proje, ortalama 125 Milyon TL’lik bir yatırımdan oluşuyor. İşin açıkçası milyonluk yatırımın devamı noktasında bizimle 10-15 kişinin pazarlığı yapılıyor" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’daki basın mensuplarıyla bir toplantı da bir araya geldi. Gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, Başkan Ergün, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Soma’da yapılacak Bölge Isıtma Sistemiyle ilgili iddialara değinen Ergün, projenin 125 milyon TL’lik bir proje olduğunu belirtti. Ergün, " Soma belediyesinin bizden talebi, anlaşmanın içerisinde 38 belediye personelinin bu işte çalıştığı beyan edilerek bunların tamamının bizim bünyemize alınmasını istediler. Bu personeli büyük Şehir bünyesine alırsanız protokolü imzalanır, personeli almazsanız protokol imzalanmaz olayına döndü. Bizlerde bu talep karşısında kendi bünyemizde bir araştırma yaptık. Gerçekten bahse konu personelin tamamı Bölge Isıtma Sistemi ile ilgili birimde mi çalışıyor diye. Ama gördük ki bu işle ilgili 23 kişi BIS sisteminde çalışan personel olduğunu gördük. Geri kalan 15 kişinin ise farklı birimlerden buraya kaydırılması gündeme geldi. Bizler bu işle ilgili 23 kişiyi Büyükşehir Belediyesi personeli olarak almak istedik ancak personelin tamamının büyükşehire geçirilmesi üzerinde ısrarla duruldu. Müsaade edelimde büyükşehire geçen bir işte burada ki inisiyatifin bizde olması gerekiyor. Gerçekten mağduriyet varsa onu giderelim; ancak böyle bir mağduriyet yok. Adam itfaiyeci. Bana diyor ki başkanım beni itfaiyeye verin. İşin aslı şu artık nerede emekliliği dolmuş, yaşı gelmiş, belki bir ay sonra tazminatını benden isteyecek emekliliği gelmiş insanlar var bu açıdan samimiyete davet ediyorum. İşin içinde biraz pazarlık var. Ancak olan burada vatandaşa oluyor. Onlar yatırımdan mahrum bırakılıyor. İşin açıkçası milyonluk yatırımın devamı noktasında bizimle 10-15 kişinin pazarlığı yapılıyor. Elbet bu iş sonlanacak ancak biraz daha zaman var" diye konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR OLMANIN GETİRDİĞİ SIKINTILARLA BOĞUŞTUK"

Yerel seçimlerde göreve gelmesiyle birlikte yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaklaşık 8 aylık süre bizler için yoğun meşakkatli bir şekilde geçti. Takdir edersiniz ki geçişlerde sıkıntılar ve problemler olacaktır. Bizler de ilk kez büyükşehir olmanın getirdiği sıkıntılarıyla boğuştuk. Genel sekreterliğinden yardımcılığına, daire başkanlıklarına ve alt birimlerine kadar yeni bir yapılanma sürecinin yanı sıra ilk kez kurulan Manisa Su ve Kanal İdareleri Genel Müdürlüğü’nün yapılanma sürecini geçirdik. MASKİ 15 Temmuz itibariyle kurularak il genelinde çalışmalarına hız verdi. Bu süreçte 17 ilçemizde büyükşehirin hizmetlerini verebileceği koordinasyon binalarının kiralanması, yapılanması ve kadro oluşturulması gerçekleştirildi. Aynı zamanda büyükşehirin bünyesinde mezarlık, su, ulaşım, itfaiye ve hal gibi diğer hizmetlerin tamamının devir ve yapılanmaları gerçekleştirildi. İlçelerimizde yol, yeşil alan ve parklarla ilgili süreç sürüyor. Bu konuda ilk etapta 6 ilçemizde devir işlemlerini tamamladık. Bu arada sahada daha iyi hizmet verebilmemiz adına araç teminlerine başladık. İlk etapta MASKİ bünyesinde araç alımını gerçekleştirdik. Düşünün ki il genelinde sağlık hizmetlerinin ilaçlama çalışmaları noktasındaki araç ihtiyacı 60’dır. Bu konuda da eksiklikleri tamamlama hedefindeyiz."