Felsefe , kültür, gönüllük alanlarında yapmış olduğu çalışmalarla adını duyuran Yeni Yüksektepe Kültür Derneği, 20 Kasım Dünya Felsefe Günü’nü birçok farklı etkinlikle kutlayacak.

Felsefe terimini ilk kullanan kişinin M.Ö. 6. yy.’da yaşamış, ünlü filozof ve matematikçi Pitogaras olduğunu hatırlatan Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Genel Başkanı Oya Uysal, "Bilgi çağında yaşıyoruz çok bilgi var. Ancak hızlanmış zaman nedeni ile zamansız olan bilgiyi ayırt etmeye de ihtiyaç var. Felsefe çalışmak bize zaman kazandıran bir yol haritası gibidir. Zamansız ve pratik olanı seçme ayrıcalığını verdiği gibi hayatımızı daha kaliteli ve etkin yaşama imkanı da sunar. Türkiye’nin önerisiyle tüm dünyada kutlanmakta olan Dünya Felsefe Günümüz kutlu olsun. Daha aydınlık, barışçıl ve sevgi dolu yarınlara, bilgelik aşkı-felsefeyle hep birlikte yürüyelim” dedi.

Manisa Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Şubesi Başkanı Emel Tokuyan da 20-23 Kasım tarihleri arasında Magnesi AVM’de ‘’Filozoflar Geçidi’’adı altında fotoğraf sergisi açılacağını belirterek, Manisalıları etkinliğe davet etti.