Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, yaptığı çalışmalar sonucunda, 2014 yılında 81 çocuğu evlat edindirmek üzere koruyucu ailelerin yanına yerleştirdi.

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Manisa’da aile içi şiddet, ekonomik durumun yetersizliği, istismar gibi sebeplerle devlet tarafından koruma altına alınan çocukların bakımını üstlenen koruyucu ailelerin sayısının artırılması ve koruyucu aileliğe dikkat çekmek için stant açtı. Manisa’nın en işlek alışveriş mağazası MAGNESİA AVM’de açılan stantta, vatandaşlar koruyucu ailelik hakkında bilgilendirildi.

Stantta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, yapılan çalışmalarla koruyucu aileliği özemdirdiklerini belirtti. 2014 yılında 81 çocuğu evlat edindirmek üzere koruyucu ailelerin yanına yerleştirdiklerini anlatan Konan, "2012 Şubat ayı itibariyle 14 çocuğu evlat edindirmek üzere koruyucu ailelere vermiştik. 2013’te ise toplamda koruyucu aileden faydalanan çocuk sayımız 52 idi. Koruyucu aile uygulamasının yaygınlaşması için sürekli faaliyetler yaptık. 2014 yılında ise toplamda 81 çocuğu koruyucu ailelerden faydalandırdık. Şuanda tüm yurt ve çocukevinde kalan toplamda 100 çocuğumuz var çocuğumuz kaldı. Bu 100 çocuktan 35 çocuğumuz koruyucu ailelerden faydalanmak için hazır durumda beklemekte. Korucuyu aile olmak için ise 33 ailemiz sırada beklemekte. Şuanda sırada bekleyen ailelerimizin işlemleri devam ediyor. Hedefimiz yurt ve çocuk evinde hiç çocuk bırakmamak" dedi.

"KORUYUCU AİLELER TİTİZLİKLE İNCELENİYOR"

Murat Konan, Çocuk verilen ailelerin üzerinde titizlikle durduklarını ve yaptıkları incelemenin ardından o ailelere çocuk verdiklerini kaydederek, "Çocuk verdiğimiz aileler deneme sürecinden geçiliyor. Çocuğunda görüşü alınıyor. Çocukta aileyle uyumlu olduğu zaman ve olumlu baktığı zaman çocuğu ailenin yanına veriyoruz. Çocukların sağlıklı gelişebilmesi için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Bu nedenle çocukların aile ortamına verilmesine özen gösteriyoruz."