Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, 11 Eylül tarihinden bu yana 98 bin Manisalı mükellefin borçlarının yapılandırıldığını ve bunun parasal değerinin de 460 milyon TL olduğunu söyledi.

Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, kamuoyunda yapılandırma yasası olarak bilinen 6552 sayılı yasadan yararlanılabilmesi için 31 Aralık tarihinin son gün olduğunu hatırlatarak, vatandaşların bu fırsatı kaçırmamaları için vergi dairlerine gelerek ya da internet üzerinden başvuru yapmaları çağrısında bulundu.

“YAPILANDIRMAYA YOĞUN TALEP OLDU”

Yasanın yürürlüğe girdiği tarihten bu yana yoğun bir taleple karşılaştıklarını belirten Çakan, “11 Eylül tarihinde yasalaşan ve kamuoyunda yapılandırma yasası olarak adlandırılan 6552 sayılı bazı kamu alacaklarına yeniden ödeme vadesi tanıyan bu sayaya ilişkin olarak 1 Aralıkta başvuru süresi bitmişti. Bakanlar kurulana verilen yetki çerçevesinde bir ay uzatılarak, 31 Aralık 2014 tarihine kadar uzatılmıştı. Bu süre yarın doluyor. Vergi Başkanlığı alacaklar kapsamında baktığımızda, öncelikli kamunun bildiği kamu alacaklarını, askerlik para cezaları, nüfus para cezaları, trafik para cezaları gibi ecrimisil borçlarını, öğrencilerin kredi yurtlar kurumuna olan borçları yapılandırma kapsamında müracaatları alındı ve alınmaya devam ediyor. Vergi mükellefi ve mükellef olmaya vatandaşlarımızın yoğun talebiyle karşı karşıya kaldık. Bugün ve yarında başvuruların yoğun bir şekilde süreceğini tahmin ediyoruz” dedi.

“YARIN SON GÜN, BU YASADAN FAYDALANIN”

Vatandaşların yapılandırma yasasından faydalanabilmesi için yarın son gün olduğunu vurgulayan Çakan, “Şuana kadar 95 bin 200 civarında dilekçe aldık. Bu dilekçelerle 98 bin mükellefle ilgili yapılandırmayı gerçekleştirmiş durumdayız. Bunun parasal anlamda yapılandırdığımız tutar yaklaşık 460 milyon TL civarında. Bu 460 milyon TL’nin 22 milyonunu defaten hazine kasasına intikal ettirmiş durumdayız. Burada 30 Nisan 2014 tarihine kadar olan kamu alacakları bu kapsama girdi. Bu tarihten sonraki alacaklar bu kapsamın dışında kaldı. 30 Nisan tarihinden önce borcu olan vatandaşlarımız dairelerimize gelsinler. İsterlerse internet ortamında da müracaat edebilirler. Mükelleflerimizin bundan sonraki süreçte vergi daireleriyle veya kamuyla tahsilat aşamasında sıkıntılı durumlarla karşılaşmamaları adına yarın süresi bitecek olan yapılandırma yasası kapsamında faydalanmalarını bekliyoruz” diye konuştu.