Mart ayında kurulan Şehzadeler Belediyesi yine bir ilke imza attı. Halıtlı, Çınarlıkuyu, Kırançiftlik ve Tekeliler Mahallelerinde bulunan tarla vasıflı taşınmazların ihalesi mobil hizmet aracı ile Tekeliler Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Halıtlı, Çınarlıkuyu, Kırançiftlik ve Tekeliler Mahallelerindeki tarla vasıflı taşınmazlar açık arttırma usulü ihaleye çıktı. Ancak ihale bu kez belediye encümen salonunda değil, Tekeliler Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Şehzadeler Belediyesi ihale hizmetini vatandaşın ayağına kadar götürerek, şeffaf belediyecilik anlayışını gözler önüne serdi. İhaleye katılmak isteyen vatandaşlardan alınan teminatların tahsilatları mobil hizmet aracında gerçekleştirildi. Hafta boyunca diğer mahallelerde de ihaleler olacağını belirten Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Çoban, “Bilindiği gibi yeni kurulan bir belediyeyiz. Şehzadeler ilçe merkezi ve 9 belde ve diğer mahallelerden oluşuyor. Şehzadeler Belediyesi’nin kurulmasıyla birlikte bu belde ve mahallelerimizden bizlere intikal eden tarla gibi mülkler var. Tarım mevsimi başladı ve bunların bir an önce ihale çıkarılması gerekiyor. Bugün ilk ihalemizi Tekeliler Mahallemizde yapıyoruz. Halıtlı, Çınarlıkuyu, Kırançiftlik ve Tekeliler Mahallelerimizin ihaleleri arka arkaya burada yapılacak. Çarşamba günü Mahmudiye, perşembe günü Veziroğlu ve Karaağaçlı Mahallelerinde, cuma günü de Hamzabeyli, Yeşilköy, Yeni Harmandalı ve Aşağı Çobanisa Mahallelerinde tarla vasıflı taşınmazlarımızı kiralamak isteyenler için ihaleler yapacağız” dedi.

TEMİNAT TAHSİLATLARI MOBİL ARAÇTA YAPILDI

Teminat tahsilatlarının da mobil araçlarda yapıldığına dikkat çeken Çoban, “Merkeze uzak mahalle sakinlerimizin belediyemize gelmeleri zor olabilir düşüncesiyle mobil hizmet aracı hazırladık. İhaleye girecek vatandaşlarımızın teminat yatırımları da burada yapılıyor. Böyle bir hizmeti vatandaşımızın ayağına kadar getirmeyi amaçladık. Vatandaşlarımız da bu durumdan son derece memnun kaldı. Hayırlısıyla bugün ilk ihalemizi gerçekleştirdik. Arkadaşlarımızı da yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vatandaşlar ise böyle bir hizmeti ayaklarına kadar getirdiği için Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e teşekkür etti.