Kurulduğu günden bu yana kadınların üretime katılmalarına katkı sağlayan Manisa Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (Kadın Koop), yeni dönemde de kurslara devam ediyor. Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle El Sanatları Merkezi’nde İğne Oyası, Kırk Yağma, Keçe Tasarım, Ahşap Boyama, Kurdele Nakışı ve Kitre Bebek Kursları açıldı.

Manisa Kadın Koop Başkanı Nilgün Beşirik, kadınların en çok İğne Oyası, Kitre Bebek Kursu ve Ahşap Boyama kursuna ilgi gösterdiğini söyledi. Kitre Bebeğin tamamen doğal ürünlerden yapıldığını vurgulayan Başkan Beşirik, “Kitre, 1936’dan itibaren Türkiye’de önem kazandı. Kitre Bebek çok işçilik ve sabır isteyen bir yöresel sanatımızdır. Doğal olması bakımından özellikle folklorik bebek koleksiyoncuları tarafından yoğun talep görüyor” dedi.

Kadın Koop olarak hem el sanatlarına hem kadınların meslek edinmelerine destek verdiklerini, hem de aile bütçesine ekonomik girdi sağlamalarına katkı sağladıklarını ifade eden Beşirik, “Çabamız kadınların üretip kazanmasıdır. Kadının güçlü olması aşamasında destek olmaktır” diye konuştu. Beşirik, bu kursun 450 saat süreceğini ve Şubat ayında tamamlanacağını ve Nisan ayında üretilen Kitre Bebekleri sergileyeceklerini söyleyerek, Kadın-Koop olarak ilk kez böyle bir kurs açtıklarını belirtti.