Manisa’da HDP’nin çağrısına uyan yaklaşık 50 kişilik bir grup Kobani’ye ve YPG’ye destek vermek için basın açıklaması düzenledi. Manisa BDP İl Binası önünde yapılan basın açıklamasını Halkların Demokratik Kongresi Dönem Sözcüsü Sait Taycı okudu.

Taycı açıklamasında, Kobani’deki direnişin tüm Ortadoğu halkları için umut ışığı olduğunu belirtti. Taycı, “Bu direniş sadece Ortadoğu halkları için değil tüm dünya ülkeleri için de ümit kaynağıdır. Kobani halkının direnerek savunmaya çalıştığı demokratik özerklik, emperyalist güçlerin bakı altıda tuttukları halklara layık görmedikleri, hatta hiç kabullenmedikleri etnikçi ve mezhepçi olmayan demokratik, halkların birlik ve çeşitlilik içinde özgürce yaşayabilecekleri yeni bir yaşam modelidir” dedi.

Taycı konuşmasını başından beri Kobani’deki direnişe destek veren Manisalıların Kobani halkını büyük bir coşkuyla selamladığını belirterek tamamladı.

Sık sık Kürtçe sloganların atıldığı ve YPG’ye destek veren sloganların yer aldığı basın açıklaması olaysız bir şekilde sona erdi.