Manisa Atatürk Olimpik Spor Kompleksinde Engelli Sporcular Koordinasyon Merkezi Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın katılımı ile açıldı. Açılış sonrası engelli sporculara spor malzemeleri hediye eden Vali Bektaş ve sporcularla yakından ilgilendi.

Açılışa Vali Erdoğan Bektaş’ın yanı sıra Yunusemre İlçesi Kaymakamı Yüksel Topal Manisa Gençlik Spor İl Müdürü Savaş Duman, engelli sporcular ve engelli sporcu aileleri katıldı.

Vali Erdoğan Bektaş yaptığı açılış konuşmasında, “Dezavantajlarla hayatını sürdürmek zorunda olan insanlarımız var. Onların hayatlarını kolaylaştırmak, onlarla dezavantajlı olmayan grupların yaşadığı şartları yaşamalarını temin etmek, sosyal devletin önemli sorumluluklarından birisi. Burada biliyorsunuz bizim burada spor tesislerimiz var. Spor tesislerini normalde sporcular normal dezavantajlı olmayan gruplar yararlanıyor ama bu tesislerin dezavantajlı gruplarca da kullanılması ve değerlendirilmesi gerekiyor. Spor il müdürlüğümüz sağ olsunlar geliştirdikleri proje ile böylelikle bir koordinasyon merkezi oluşturdular. Onlarında bu imkanlardan yararlanması, hayatlarını kolaylaştırma açısından gerçekten güzel bir şey oldu. Ben arkadaşlarıma teşekkür ediyorum kendilerini kutluyorum” dedi.

Yüzme, halk oyunları, dans, okçuluk ve diğer faaliyetlerde etkinliklerin koordineli bir şekilde devam edeceğini kaydeden Vali Bektaş, “Artık bundan sonra bazı bilimsel verilerde alarak çalışmalarımızı yapacağız. Görme engellilerle ilgili gönül gözünüz açık olsun projemiz var. Bedensel engellilerle okçularla ilgili bir hedefiniz olsun. Bunlarla ilgili sizlere daha iyi bilgiler vermek için bu koordinasyon merkezimizden duyurularımızı yapacağız. Bu sayede ailelerinde nerede, kimlerle muhatap olacaklarını bilecekler. Burada kendini yetiştirmiş 4 tane antrenörümüz burada çalışacaklar. Onlarda bir nevi AR-GE olarak burada görevlerini sürdürecekler” şeklinde konuştu.

Vali Erdoğan Bektaş konuşmasının ardından engelli sporculara spor malzemeleri hediye etti.