Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Hayırseverler Albümü Anemon Otel’de düzenlenen bir törenle sahiplerine dağıtıldı. Manisa ve ilçelerinde eğitime yüzde yüz destek kapsamında 192 okul yaptıran 172 hayırsevere plaketleri ve hazırlanan "Manisa’da Eğitime Gönülden Dokunanlar’ hayırseverler albümü takdim edildi.

Eğitime Yüzde Yüz Destek kapsamında Manisa’da eğitime katkı sağlayan 172 hayırsever düzenlenen bir törenle teşekkür plaketi ve kendileri için hazırlanan ‘Manisa’da Eğitime Gönülden Dokunanlar’ hayırseverler albümü ile onurlandırıldı. ‘Eğitime Gönülden Dokunanlar’ adı altında Manisalı 172 hayırseverin eğitime kazandırdığı 192 okul ve hayırseverlerin yer aldığı albüm Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlandı.

Anemon Otel’de düzenlenen programa Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Manisa Milletvekilleri Muzaffer Yurttaş, Hüseyin Tanrıverdi, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri ve Manisalı hayırseverler katıldı.

Açılış konuşmasını hayırseverler adına İsmail Akçura yaparken, Manisa’daki hayırseverlerin eğitime olan katkıları ve albümün hazırlanma nedenlerini Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy açıkladı. Altınsoy, “Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Hayırsever Albümü Eğitime Gönülden Dokunanların desteği ile yaşamaya devam edecektir. Bugün burada Hayırseverlerimizi anmak onlarla birlikte olmak ve eğitime sağladıkları katkılardan dolayı minnettarlığımızı ifade etmek ve plaketlerini sunmak için bir araya geldik. İlimiz Türkiye genelinde Eğitime yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında, 4. sırada yer almaktadır. İlimizde 172 hayırseverimizin eğitime kazandırdığı 192 tane eğitim yuvası ile öğrencilerimiz öğretimlerini sürdürmektedir” dedi.

Eğitim Kurumları için, 2003-2014 yılları arasında 176 tane protokol imzalandığını ve bu kapsamda, 50 tane ek bina, 126 tane yeni okul binası, bin 523 tane derslik, 11 tane Atelye ve arsa bağışında bulunulduğunu kaydeden Altınsoy, “Milli Eğitimin Eğitime Katkı Payı ise yüzde 16’dır. Toplam Maliyet, 11 yılda 178 milyon katkı sağlanmıştır. Bu eğitim kurumlarımız da yetişen öğrencilerimiz bir gün elbet sizlerden de ilham alarak nesilden nesile hayırseverlik anlayışına katkıda bulunarak eğitime faydalı bireyler olarak yetişecektir. Hayırseverlik, bizim kültürümüzün, ülkemizin kültürünün de çok önemli bir parçasıdır. Bu anlamda, hayırseverliğin bize güç veren bir toplumsal miras olduğunu bilmek önemlidir. Durup düşünmeye, kendimizi daha iyi anlamaya ihtiyacımız var; insanlara değerlerimizi aktarabilmek için sözlerimizle değil davranışlarımızla geleceğe model olabilecek eserlerimizle teşvik etmemiz gerekir. Bu anlamda Hayırsever albümü Hazırlığı kapsamında emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy’un ardından AK Parti Manisa Milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Hüseyin Tanrıverdi de birer kısa teşekkür konuşması yaptı.

Manisalı Hayırseverlere hitaben “Eğitim veya eğitime verilen önem hakkında sizlere söz söyleyecek değilim” diyerek konuşmasına başlayan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, “Sizler bizlerden çok daha fazla bu işin farkındasınız. Bu farkındalığınızı yapmış olduğunuz eserlerle ortaya koydunuz. Bize düşen sadece sizlere yardımcı olmak. Manisa gerçekten çok yönlü zenginlikleri olan bir ilimiz. Bu zenginlikler birer birer gündeme geliyor, kendisini gösteriyor. Gelecekte Manisa çok daha güzel yerlerde olacak. Tabiî ki bu zenginlikler siz hayırseverlerimiz olmasaydı pek kıymeti olmazdı. Sizler bu bütünün çok önemli bir parçasını tamamlıyorsunuz. Manisa’da ekonomimiz güçlü, sanayimiz güçlü, tarımımız güçlü. Bu konuların her birine ciddi yatırımlar ciddi hizmetler içerisindeyiz. Temel altyapı hizmetleri büyük bir hızla yapıldı yapılmaya devam ediyor. Gelecekte Manisa çok daha başka bir görüntüde olacak. biz bütün bu tarımda, sanayide, ekonomide, altyapıda, jeotermalde, madencilikte, enerjide planladığımız temel yatırımların yanında sizlerin yaptığı eserlere ilaveten okullarımızı özellikle deprem riski altında olan ya da büyüyen mahallelerde küçülmüş olan okullarımızı yeni bir mantıkla yeni bir anlayışla ele alarak muayyen bir sürede yeni baştan planlayıp yenilemek istiyoruz. gerçekten ekonomideki gelişmeler, sanayideki gelişmeler, tarımdaki, altyapıdaki gelişmeler üstyapıyla eğitimle desteklenmeyince kadük kalıyor, eksik kalıyor noksan kalıyor. İyilik de hizmette bir nasip işidir. Herkese nasip olmaz. Sizler bu nasipli, kısmetli insanlarsınız. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın konuşmasının ardından Manisa’nın 17 ilçesindeki hayırseverler ilçe adlarına göre Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Muzaffer Yurttaş ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy’un elinden teşekkür plaketlerini ve hazırlanan Hayırseverler Albümünü aldılar.