Manisa’nın fethinin 701’inci yıldönümü ve Saruhan Bey’i anma programı Saruhan Bey Türbesi nünde gerçekleştirildi.

Şehzadeler belediyesinin organizasyonu ile yapılan programa Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Hüseyin Tanrıverdi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Müftüsü Sinan Cihan, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cuma Namazı çıkışında pilav dağıtımı ve mehter gösterileriyle başlayan kutlama programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa’nın her zaman bir İslam ve Türk yurdu olarak önemli bir şehir özelliğinde olduğuna vurgu yaptı.

Bundan tam 701 sene önce 1313 yılında bir Regaip Kandili günü Manisa’nın, Saruhan Bey ve askerleri tarafından fethedildiğini dile getiren Çelik, “Allah’ımıza binlerce şükür ki o günden bu yana da zaman zaman belli kırılmalar olmasına rağmen bu vatan bu şehir bir İslam beldesi olarak bir Türk yurdu olarak en selametli şehirlerden birisi oldu. Fethin bir alameti bir işareti bu şehrin bir İslam Beldesi olduğunun somut göstergesi olarak da İshak paşa tarafından 1363 yılında tamamlanmış olan Ulu Camimiz asırlara meydan okuyarak adeta fethin bir alemi olarak çok şükür ki ayakta durmakta, hala ezanlar okunmakta ve halkımız namazlarını kılmaktadırlar. Bildiğiniz gibi Türkmen Beylerinden Alpakoğlu Saruhan Bey komutasındaki askerler tarafından Manisa fethedildi. Bugün eğer biz bu topraklarda özgür bir şekilde yaşayabiliyorsak, bu topraklarda hak varsa, adalet varsa, medeniyet varsa bunu Saruhan Bey’e borçluyuz” dedi.

Şehzadeler Belediyesinin henüz bir yılını doldurmamasına rağmen fethin 701’inci yıldönümüne asla duyarsız kalamazdı” diyen Başkan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün mütevazı bir programla karşı karşıyayız. Allah izin verirse fethin 702’nci yılında yani önümüzdeki yıl kutlamaları bir şölene dönüştüreceğiz. Sempozyumlar yapacağız, konferanslar yarışmalar düzenleyeceğiz ve fethi fethe yakışır bir şekilde atalarımıza yakışır bir şekilde, bizlere yakışır bir şekilde inşallah tüm hemşerilerimizle birlikte kutlayacağız.”

Ecdadın hüküm sürdüğü topraklarda herkesin mutlu ve refah içinde yaşadığını anlatan Başkan Çelik, “O ecdadın torunları olarak bizler de insanları ayırt etmeden diline, dinine, rengine, ırkına bakmadan sadece yaradılanı Yaradan’dan ötürü severiz anlayışıyla herkese en güzel muamelede bulunmak ve insanlara layık oldukları güzel hizmeti sunmak mecburiyetindeyiz. Çok şükür ki bugün yeni Türkiye’de cumhurbaşkanından, başbakanına, belediye başkanından muhtarına kadar yeni bir dil hakim oldu. Artık herkes insanların hizmetkarı olduğunun bilinci içinde hareket ediyor. İnanıyorum ki yarınlar bugünlerden çok daha güzel olacak. Medeniyetimize mirasımıza çok daha güzel sahip çıkacağız ve böylesine şanlı bir ecdadın torunları olduğumuz için daha çok gurur duyacağız, başımız daha dik alnımız daha ak olacak” ifadelerini kullandı.

Başkan Çelik’in konuşmasının ardından AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Hüseyin Tanrıverdi de birer konuşma yaparak Manisa’nın fethinin önemine dikkat çektiler. Program boyunca misafirlere şerbet ikramı yapılırken, program lokma dağıtımı ile sona erdi.