Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü İçme Suyu Daire Başkanı Erdal Nohutçu ve Atıksu Arıtma Daire Başkanı Gökhan Çevik yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

MASKİ, faaliyetleri kapsamında yürüttüğü çalışmaları yerinde takip ediyor. Bu kapsamda, Alaşehir ilçesini İçme Suyu Daire Başkanı Erdal Nohutçu ve Atıksu Arıtma Daire Başkanı Gökhan Çevik ziyaret etti. İlçeye yapılan ziyarette, MASKİ’nin içme suyu ve atıksu arıtma faaliyetleri masaya yatırıldı. Nohutçu ve Çevik, ziyaretlerinde Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban ve Kaymakam Aydın Apak ile de bir araya gelerek, istişarelerde bulundu.

Yaklaşan yaz mevsiminde ilçede su sıkıntısı yaşanmaması adına planlanan içme suyu sondajları hakkında değerlendirmelerin yapıldığı görüşmede, MASKİ İlçe Şefi Mehmet Kedici, hazırladığı raporu İçme Suyu Daire Başkanı Erdal Nohutçu’ya sundu. Öncelik sırasına göre içme suyu sondajına ihtiyaç duyulan noktalar gündeme alındı.

Çevre kirliliğinin önüne geçecek çalışmaları ile takdir toplayan MASKİ Genel Müdürlüğü, Alaşehir’in evsel nitelikli atıksularını da uzaklaştırıyor. Atıksu Arıtma Daire Başkanı Gökhan Çevik, ilçeye yaptıkları ziyarette, faaliyette olan tesiste incelemelerde bulundu. Çevik, Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından proje çalışmaları noktalanan, Alaşehir Merkez ve Kavaklıdere Mahallesi’ne yapılacak tesislerin kısa süre içerisinde yapım ihalesine çıkılarak, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı tarafından çalışmaların başlayacağı bilgisini paylaştı.