MANİSA (İHA) – MHP Kula İlçe Teşkilatı’nın 10. Genel Kurulu’nda MHP milletvekilleri iktidar partisini eleştirdi.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay yaptığı konuşmada, Kula’ya yapılması planlanan devlet hastanesinin neden yapılamadığı sordu. Hastanelerin yatak sayısına göre projelendirildiğini belirten Akçay şöyle konuştu:

"Kula’da yapılması planlanan hastane ile ilgili bilgiler verdik. Ama bazıları buna karşı bazı sözler söyledi. Şu anda hastanenin resmi olarak yatak sayısı 68. Ama yapılması planlanan hastanedeki yatak sayısı 50 olacak dedim. Birileri kalktı ’50 yatak değil 50 odalı olacak’ dedi. Bunlar ya bu açıklamayı yapan kişinin bilgisizliğinden dolayı yapılmış bir açıklama ya da halktan gerçekleri saklamak amacıyla yapılmış bir açıklama. Hastaneler oda sayısıyla değil, yatak sayısıyla projelendirilir. Kimse kimseyi kandırmasın" dedi.

“YANIK ÜNİTESİ KONUSUNDA UYARDIK”

İktidar partili milletvekillerini Soma maden kazasından önce Soma Devlet Hastanesi’ne yanık ünitesi kurulması hususunda uyardıklarını savunan Akçay, şöyle devam etti:

“Kula’mız tarihiyle, kültürüyle, sosyal dokusuyla ve sahip olduğu değerleriyle ’marka kent’ diye tabir ettiğimiz bir kent potansiyeli en iyi taşıyan beldelerimizden, şehirlerimizden, ilçelerimizden birisidir. Kula’yı ayağa kaldırma zamanı geçti adeta tam zamanı. 12 yıldır hiçbir yatırım Kulamıza verilemedi. Biz MHP olarak, milletvekilleri olarak Belediye Başkanlarımızla bu konuda elimizden gelen her türlü gayreti en iyi şekilde değerlendireceğimizden kimsenin endişesi olmasın.”