Yerel seçimlerde MHP’den Kırkağaç Belediye Başkan Adayı olan Vedat Terdi, MHP Kırkağaç İlçe Başkanlığı için de adaylığını açıkladı.

MHP Kırkağaç İlçe Teşkilatının 18 Aralık Perşembe günü yapacağı kongre öncesinde sürpriz gelişmeler yaşandı. Kongrede, mevcut ilçe başkanı Halil Boğaz’ın yanı sıra bir çok isim başkanlık için aday oldu. Yerel seçimlerde MHP’den Kırkağaç Belediye Başkan Adayı olan Vedat Terdi de, ilçe başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Terdi, ilçe binasında bir basın toplantısı düzenledi. Kendisine MHP Manisa İl Başkanı tarafından bir emir geldiğini anlatan Terdi, "2009 yılından 2014 yılına kadar ilçe başkanlığı görevimi yürüttüm seçimlerde arkadaşlarımızın teveccühü ile Kırkağaç’ta MHP Belediye Başkanı adayı olarak görev aldım. Allah’ın izniyle Kırkağaç’ta partimizi en iyi şekilde temsil ettiğimizi de inanıyorum. Ben şimdiye kadar arkadaşlarım seçimden sonra ’gel tekrar başkan ol’ dediler; ama ben arkadaşlarımın iyi bir şekilde çalıştıkları için görevlerini yürütmelerini istedim. Niyetim 3 buçuk yıl dinlenmekti. Kırkağaç’ta bazı değişik listeler çıktı. Bunun üzerine Manisa İl Başkanım, kırgınlıklar olmasın diye bana tekrar başkan ol diye emir verdi. Merkezi tarafından şahsıma tek liste altında yönetimi hazırlamamı istediler. Bende bu doğrultuda görev verilir alınmaz bize görev verildi. Bende, Kırkağaç’ta tekrar yakaladığımız bu ivmenin inişe geçmemesi, küskünlük dargınlık olmaması için arkadaşlarımızla önümüzdeki günlerde oturup istişareler yapıp tekrar birlik beraberlik içinde genel seçime hazırlanmak için göreve talip oldum" diye konuştu.