AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa’nın Kula İlçesi Eroğlu Mahallesinde yapımı devam eden Eroğlu Göleti’ni inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

Taziye ziyareti için Kula’nın Eroğlu Mahallesine gelen AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık ve AK Parti Kula İlçe Başkanlığı yöneticileri ile birlikte yapımı devam eden Eroğlu Göleti’ne giderek incelemelerde bulundu. Gölet inşaatını yapan firmanın sahibi Fikret Alışkan ve proje müdürü Ahmet Hakkı Çevik’ten bilgi alan Yurttaş, ”Burası benim çocukluğumun geçtiği dere. Okula gitmek için bu dereyi kullanırdık. Ancak su biriktiği zamanlarda geçmekte zorlanır, kimi zamanda geçemezdik. Milletvekilliğim döneminde bu göleti Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzle birlikte 110 hektar alan sulama kapasiteli bir gölet haline getirdik. Yapımı 31 Ocak 2015 tarihinde tamamlandıktan sonra, mahalle halkımız bu göletten su alarak ürünlerini sulayacak ve bugüne kadar kuru tarım yapan hemşehrilerim, bol su isteyen ürünleri de üretebilecekler. Bu sayede tarımda çeşitlilik ve toprakta verimlilik artmış olacak” diye konuştu.

VATANDAŞLARI DİNLEDİ

Yurttaş, incelemelerin ardından Eroğlu Mahallesine geçerek mahalle sakinlerini ziyaret etti. Ardından kahvedeki vatandaşlar ve Eroğlu Mahalle Muhtarı Adem Baştürk ile sohbet ederek mahallenin sorunlarını dinledi. Muhtar Baştürk, ”Mahallemizden bir milletvekili olması bizim açımızdan büyük bir şans. Ne sıkıntımız olsa rahatça dile getirebiliyoruz. Eroğlu Göleti’nin yapımından sonra ürünlerimizde çeşitlenecek. Çiftçilerimizin maddi sıkıntıları da böylece ortadan kalkacak inşallah” dedi. Milletvekili Yurttaş, Salihli’deki çalışmalarından dolayı Eroğlu Mahallesindeki ziyaretini sonlandırarak mahalleden ayrıldı.