Manisa AK Parti Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa bölgesindeki 25 gölet projesinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını ifade ederek, "Çiftçimiz yıllardır hasretini çektiği sulama suyuna kavuşacaktır. Artık ’Su akar, Türk bakar’ sözü çok gerilerde kalmıştır" dedi.

Manisa AK Parti Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa Bölgesindeki çiftçilere sulama göletleriyle ilgili müjdeyi verdi. Yurttaş, ’bin günde bin gölet’ projesinde en fazla payı alan iller arasında Manisa olduğunu hatırlatarak, 2014 yıl sonuna kadar 25 gölet projesinin tamamlanacağını bildirdi. Yurttaş, "Çiftçimiz yıllardır hasretini çektiği sulama suyuna kavuşacaktır. Artık ’Su akar, Türk bakar’ sözü çok gerilerde kalmıştır. İşte şimdi AK Parti bunları hayata geçiriyor ve özlemi gideriyor. Şimdi sevinmek vakti, şimdi su zamanı, şimdi dallar meyveye durdu. Sadece gölet ve barajları yapıp bırakmıyoruz. Onun sulayacağı alandaki sulama projelerini de birlikte ihale edip hayata geçiriyoruz.. Yani vatandaşın tarlasına kadar kapalı sistemle suya ulaştıracak şekilde projelerimizi yapıyoruz. Bugüne kadar yapılmış eski baraj ve göletlerin sulama alanı içindeki kanal ve kanaletleri de kapalı sistem boruları içine almak için projelerimizi yapıyoruz. Böylelikle israfı, çevre kirliliğini, buharlaşma ile kaybedilen suyu önlemiş olacağız" dedi.

"PROJE SAYIMIZ 52’YE ULAŞTI"

Muzaffer Yurttaş, Manisa’da yeni projeler üretilmeye devam edildiğini kaydederek, şu ifadelere yer verdi: "Bu projeler sayesinde ilimiz göller bölgesine dönüşecek, verimli Gediz Ovamız, köylerimiz, Manisa’mız daha verimli hale gelecek. İkinci ürün elde etme imkanı oluşacaktır. Yeraltı suları beslenecek ve taban su seviyesi yükselecektir. Manisa’mızda 45 gölet diye yola çıktık; ama gün geçtikçe yeni projeler geldi. Şu an için proje sayısı 52’ye ulaştı. İnşallah 2014 sonuna kadar 25 göleti tamamlamış olacağız. Ayrıca Ahmetli bölgemizde bulunan Kelebek Barajı inşaatı başladı. Salihli Yeşilkavak Barajı projeleri tamamlandı. Yatırım programına teklif edildi. Selendi Barajı’nın planlama çalışmaları devam etmektedir."