Milli Mücadele kahramanlarından ve Manisa’nın kurtuluşunda önemli rol alan isimlerden biri olan Müftü Alim Efendi, ölümünün 84. yılında kabri başında dualarla anıldı.

Çatal mezarlığındaki anma törenine, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Kemal Çelebi, Manisa Mevlithanlar Derneği Başkanı Ali Gülfidan, Yunusemre Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu, Müftü Alim Efendi’nin yakınları, sevenleri ve adını Alim Efendi’den alan İmam Hatip Ortaokulu’nun öğrencileri katıldı. Burada kısa bir konuşma yapan Yunusemre Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu, Müftü Alim Efendi ve onun gibi binlerce isimsiz kahramanların Türk İstiklal ve Cumhuriyetini koruma ve kollamada, yeni nesle güzel örnek teşkil ettiğini vurguladı.

Hüseyin Köroğlu’nun konuşmasının ardından söz alan Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Kemal Çelebi ise, Müftü Alim Efendi’nin, dedesinin dayısı olduğunu ve böylesine büyük değerlere sahip çıkmak gerektiğini söyledi. Rektör Çelebi, Müftü Alim Efendi’nin isminin Celal Bayar Üniversitesi’nde yaşatılması için ne gerekiyorsa yapılacağını da sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Müftü Alim Efendi’nin mezarı başında dualar okundu.