Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şube Başkanı Abdullah Tekin, Manisa’nın fethinin 701. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

701 yıl önce bir Regaip kandili gecesi Saruhan Bey öncülüğünde fethedilen Manisa’nın o günden beri her kandilde maytap patlatılarak, fener yakılarak kutlandığını hatırlatan Başkan Tekin, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Manisa’da Regaip kandilleri ayrı bir coşkuyla kutlanır, çocuklar maytap patlatır, fenerler yakılıp eğlenilir. Belki birçok insan bunun nedenini bilmiyordur. Ama ecdattan gelen bir gelenek öyle ya da böyle 701 yıldır devam ediyor. Son yıllarda ise belediyelerimiz ve çeşitli sivil topum kuruluşları hazırladıkları etkinliklerle bu kutlu günü anmaya başladı. Bu etkinlikler bilincimizin artmasına vesile oluyor. Tarih bilincimiz yeniden canlanıyor. Önümüzdeki yıllarda bu programların daha da coşkulu kutlanacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Regâib kelimesinin “rağbet eden, talep eden” anlamına geldiğini belirten Başkan Tekin “Bundan tam 701 yıl önce Saruhan Bey ve yiğitleri tarafından Milâdi 1313 yılının Ekim ayının 25’ini 26’sına bağlayan gece Manisa için yapılan fetih talebi kabul olunmuş bu şehir bize yurt olmuştur. 701 yıldır kardeşliğin hüküm sürdüğü bu topraklarda daha nice 701 yıllar kutlama dileğiyle Manisa’nın fethinin 701. yıldönümü kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.