Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şubesi’ndeki yönetim kurulu üyeleri, Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkileri önemsediklerini belirten Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Abdullah Tekin, "Daha önce vergi dairemiz torba yasayla ilgili düzenlemeleri arkadaşlarımıza izah ettiler. Bu vesile ile aynı zamanda teşekkür ziyareti yapıyoruz. Vergi sistemini çok önemsiyoruz" dedi. Tekin, vatandaşların vergiye dayalı borcunu yerine getirmesi gerektiğini vurgu yaparak, "Ülkemizde yaşayan her vatandaşımız öncelikle ülke sınırla içerisinde güvenli bir şekilde hayatını idame ettirdiği için devletine de bir yükümlülük olan vergiye dayalı borcunu yerine getirmesi gerekir. Bizler iş adamlarıyız. Ülkemizin gelişmesini büyümesini ciddi anlamda önemsiyoruz. Bizim de ihracatımızı arttırabilmemiz için şehrimizin ve ülkemizin daha iyi noktalara gelebilmesi için ülkemizin de bizlere daha iyi bir altyapı sunması gerekiyor. Havalimanlarının sayılarının artmasıyla birlikte ulaşım ağının daha iyi bir noktaya gelmesi bununla beraber ülke güvenliğimizin hem içte hem dışta daha etkin bir noktaya gelmesi gerekiyor. Devletimin tüm bunların altından kalkabilmesi için tüccarımızın, sanayicimizin, bizlerin de devletimize katkı sağlaması gerekiyor. Vergi sistemi bunların hepsini kapsayan bir sistem." diye konuştu.

Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan ise verginin önemine dikkat çekerek açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Modern devletlerde en temel gelir kaynağı vergidir. Borçlanmayla kamu harcamalarının finansmanı bir dönem denendi ve bu ülkemizde de oldu. Bunun zararları hem ülke ekonomisine hem sosyal anlamda toplum üzerindeki zararları ortaya çıktı. Kaçınılmaz bir şekilde artık verginin kamu harcamalarının temeli olduğu ortaya çıktı. Kaldı ki bütçemizin yüzde 85 ile yüzde 90’ı vergilerin olduğunu gösteriyor. Belki çoğu zaman mükelleflerimizi zorladığımız oluyor; ama herkes süresini, hükümlülüklerini yerine getirdiği zaman sıkıntı yaşamadan devam ediyoruz."