Her hafta sonu farklı kurum kuruluş ve STK’larla bir araya gelerek istişare toplantıları yapan MÜSİAD Manisa Şubesi bugün TÜMSİAD Manisa Şubesinin üyelerini ağırladı.

MÜSİAD binasında gerçekleşen kahvaltılı istişare toplantısına MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdullah Tekin’in yanı sıra, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramisa Şiyak, TÜMSİAD Manisa Şubesi Başkan Yardımcısı Ahmet Kotil, Genç TÜMSİAD Genel Başkan Yardımcısı Fatih Çıtak ile MÜSİAD ve TÜMSİAD üyeleri katıldı.

“Manisa şubesi olarak hafta sonları belli periyotlarla, sayın valimizle, milletvekillerimizle, şehrimizdeki belediye başkanlarımızla kurum müdürlerimizle istişare toplantıları düzenliyoruz” diyerek konuşmasına başlayan MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdullah Tekin, “Bu toplantılarımız çok verimli geçti. Kısa bir süre öncede Yunusemre Belediye Başkan Yardımcımız Ramis Şiyak’ın da katılımıyla ortak bir istişare toplantısı tertip ettik. Bu toplantılardaki amacımız şehrimizdeki bütün kurum kuruluşlarla, siyasi partilerle öncelikle diyaloğumuzu artırmak. Bu vesileyle de görüşlerimizi kurumlara iletmek. MÜSİAD Manisa Şubesi olarak şehrimize katkı sağlayacak projelerimiz varsa bunları kurumlara iletmek. Tabi kurumların, belediyelerin veya kuruluşların bizden talepleri varsa bunlara da gücümüz nispetinde destek olmaya çalışmak. Biz istişareyi önemsiyoruz. Bugün de TÜMSİAD Manisa şubemizi kahvaltılı toplantımıza davet ettik. Bizi kırmayıp geldiler” dedi.

Önümüzdeki günlerde TÜMSİAD Manisa Şubesiyle, Manisa’nın faydasına olacak projeler geliştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Tekin, “Manisa’mız ülkemizin önemli bir tarım, sanayi ve kültür şehri. Bununla beraber Manisa’mız son dönemde Büyükşehir oldu. Ülkemizin de önemli Büyükşehirlerinden biri. İnşallah Büyükşehir olarak Manisa’mızı önemli yerlere taşımakta da Manisalı işadamlarının önemli etkisi olacak. Bizler bu sürece katkı sağlamayı önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

MANİSA’YI EN ÜST KULVARLARA TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ

MÜSİAD’ın önemli bir işadamları Derneği olduğuna dikkat Çeken Tekin, “Yaklaşık 20 yıllık mazimizde ülkemizin demokratikleşmesinde ekonomik anlamda kalkınmasında önemli bir çaba sarfetti. TÜMSİAD da MÜSİAD gibi ülkemizin bu açıdan gelişmesine katkı sağlamak için kurulmuş bir dernek. Burada da TÜMSİAD’ı kuran arkadaşlarımız, dostlarımız, bizlerle aynı görüşen insanlar. Biz onların da faydalı çalışmalar yapacağını, şehrimize katkı sağlayacaklarını ümit ediyoruz. Bu dernekler arasında tatlı bir rekabet de olur ama bunlar güzel şeyler. Bizlerin amacı hayırda yarışmak. Onlarda kendi kulvarlarında teşkilatlanmalarını hızlandıracaklar. Projeler üretecekler. Biz de aynı şekilde bu kulvarda çalışmaya gayret edeceğiz. Birlikte Manisa’mızı en üst kulvarlara taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.

İSİMLER FARKLI GAYE AYNI

TÜMSİAD ve MÜSİAD’ın farklı isimlerde ama aynı dava ve inançta birleşen kuruluşlar olduğunu kaydeden TÜMSİAD Manisa Şubesi Başkan Yardımcısı Ahmet Kotil ise, “Başkanımız MÜSİAD’ı anlattı ben de TÜMSİAD’ı anlatmasam olmaz. 2005 yılında kurulduk. Biz bu yarışa biraz geç başladık. Fakat 2005 yılından 2014 yılına geldiğimiz noktaya baktığımda performansımızın gayet iyi olduğu konusunda bende bir intiba var. Biz şuanda Manisa’da 11 farklı ilçede örgütlenmesini tamamlamış bir yapıyız ve hedefimiz, idealimiz, arzumuz aynı MÜSİAD’la. Hedefimiz şu: biz bu topraklarda barış olsun istiyoruz. Bu topraklarda zenginlik olsun istiyoruz. Bu topraklarda dayanışma, kardeşlik olsun istiyoruz. Bu topraklar Osmanlı’nın dünyaya nizam verdiği yön verdiği şekildeki gibi buradan kalkan bir sözün dünyanın her tarafında karşılık bulmasını istiyoruz. Bunu sert bir rekabetle, kırıcı bir yaklaşımla sadece bencillikle olmayacağını tam tersi bir olmakla, beraber olmakla, dayanışma halinde olmakla olacağını biliyor ve inanıyoruz. Bu noktada özümüzdeki bu tarzımızı da her ortamda ortaya koyuyoruz. MÜSİAD bizim için aynı dünyanın iki farklı çocuğuyuz. Aynı ağacın iki farklı dalıyız. Bir dalın iki farklı gülüyüz. Birlikte karşılıklı istişarelerle güzel işler yapıyoruz” diye konuştu.

TEK BİR GAYEMİZ VAR O DA ALLAH RIZASI İLE HİZMET ETMEK

Genç TÜMSİAD Genel Başkan Vekili Fatih Çıtak ise, “Bizler gençlik birimleri olarak her zaman omuz omuzayız. Sürekli birlikte yapmış olduğumuz projelerimiz var. Genç MÜSİAD ve TÜMSİAD olarak. Genel merkez olarak her zaman beraberiz. Biz orada başkanımın da dediği gibi bir ağacın dalları gibiyiz ama biz aslında aynı mahallenin çocuklarıyız. Gençler olarak bizler böyle değerlendiriyoruz. Tek bir gayemiz var. Bu vatana aziz millete Allah’ın rızası doğrultusunda nasıl hizmet ederiz. Haram-helal dairesi çerçevesinde nasıl hizmet ederiz bunun gayesi içindeyiz. Ülkemize nasıl katma değer sağlarız bunun gayesindeyiz. Bu yolda büyüklerimizin himayesinde gençler olarak yola çıktık. Bu şekilde de milletimize hizmet etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

İKİ KURULUŞTA SAMİMİYETLE YOLA ÇIKTILAR

"İhlasla ve samimiyetle yola çıkarsanız yanlışta bir sevap alırsınız bilerek yapmadığınız için. Doğruda iki sevap alırsınız” diyen Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak ise, “Buradaki iki kuruluşta samimiyetle yola çıktılar. Bu işin başı da sonu da ihlastır. İnşallah bu iki güzide kuruluşumuzun toplantılarını daha sık yapmalarını naçizane olarak tesviye ediyorum” şeklinde konuştu.