Turgutlu Hatice Hayriye Kız Yurdu öğrencileri, okullarında topladıkları mavi plastik kapakları Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne teslim ederek, örnek bir davranış sergiledi.

Turgutlu Hatice Hayriye Kız Yurdu’ndan kalan öğrenciler Hafize Salman ile Emel Sendal, topladıkları mavi kapakları Temizlik İşleri Müdürü Adnan Mut ve Çevre Mühendisi Evren Erbaşser’e teslim etti. Öğrenciler Hafize Salman, “Turgutlu Belediyesinin mavi kapak kampanyasına verdiği desteği yakından takip ediyoruz. Öğrenci sirkülasyonunun olduğu okulumuzda da geri dönüşüm malzemelerini karınca kararınca toplamaya gayret ediyoruz.” derken Emel Sendal da, “Amacımız mavi kapak toplamanın yanı sıra bunu engelli sandalyesine dönüştürmek. İnanıyoruz ki bu kapak toplamaları artarak devam edecek ve belediyemiz işbirliği ile yüzleri güldüreceğiz” dedi.

Temizlik İşleri Müdürü Adnan Mut ise Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’in talimatları doğrultusunda çevre bilinci oluşturmaya yönelik yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti. Mut şunları söyledi: “Gerek Mavi Kapak Toplama Kampanyamız ile gerekse çok farklı çalışmalarla Turgutlu halkında oluşturduğumuz geri dönüşüm atıkları konusundaki bilinci sürdürüyoruz. Bu anlamda da üniversite öğrencilerimizden destek aldık. Bilindiği üzere belirli miktardaki mavi kapaklara yönelik engelli sandalyeye dönüşümler söz konusu. Umut ediyorum ki bu destek artacak ve öğrencilerimizin de söylediği gibi yüzleri güldüreceğiz. Çevremizde çöp sanılan oysa geri dönüşüm kapsamına giren materyalleri toplamaya devam ettiğimizi belirtmek isterim. Şehrimizin muhtelif yerlerindeki toplama kutularımız periyodik aralıklarla doluyor, bizler de kapakları geri dönüştürmek amacıyla topluyoruz. Bu anlamda bir kez daha Turgutlu Belediyesi olarak tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.”