Manisa Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma Derneği, (MAK-GÖÇ) Iğdır’ın Tuzluca Namık Kemal İlköğretim Okulu’nda okuyan öğrenciler için yardım kampanyası başlattı.

Manisa Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma Derneği, (MAK-GÖÇ) Manisa Balkan Türkleri Derneği ve Manisalı Gazeteci-Yazar İzzet Karasu’nun katkılarıyla öğrenciler için önemli bir kampanya başlattı. Iğdır’ın Tuzluca Namık Kemal İlköğretim Okulu’nda okuyan öğrencilerin eğitimlerine destek olmak amacıyla bir araya gelen yardımseverler, öğrencilerin kitap ve kırtasiye ihtiyacını gidermek amacıyla yardım çağrısı yaptı. Kampanya hakkında ortak açıklamada bulunan Manisa MAK-GÖÇ Dernek Başkanı Birol Vardar ve Balkan Türkleri Dernek Başkanı Mustafa Kader, "Manisalı bir hemşehrimizin de görev yaptığı Namık Kemal İlköğretim Okulu’nda zor şartlarda öğrenimlerini sürdürmeye çalışan genç kardeşlerimize eğitimlerine destek olmak amacıyla dernek üyelerimizin katkılarıyla imkanlarımız ölçüsünde üç koli kitap ve kırtasiye yardımında bulunuyoruz. Ülkemizde ne yazık ki kütüphanesi bile olmayan okullar ve kitap okumak isteyip de satın alamayan, okul giderlerini karşılamayacak derecede ekonomik zorlukları bulunan öğrencilerimiz var. Bizlerde İzmir Balkan Günlüğü Gazetesinin Manisalı yazarı İzzet Karasu’nun da büyük katkılarıyla başlatmış olduğumuz bu küçük eğitim kampanyası ile toplumsal bir duyarlılık örneği sergilediğimizi düşünüyoruz. Bu kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Gazeteci-Yazar İzzet Karasu ise, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Cennet ülkemizin en ücra köşesinde zor şartlarda eğitim görmeye çalışan genç kardeşlerimize bu kampanyamız ile bir nebze de olsa katkıda bulunduysak ne mutlu bizlere. Bu güzel kampanyaya destek veren dernek başkanlarına ve üyelere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kampanya kapsamında, öğrencilere ve öğretmenler için hazırlanan yardım paketleri yola çıktı.