Manisa Orman İşletme Müdürlüğü, Orman Köylerini Kalkındırma (ORKÖY) projeleri kapsamında, orman köylerinde yaşayan 32 aileye 428 bin TL tutarında kredi yardımında bulundu.

Manisa Orman İşletme Müdürü Yasin Yaprak, 2014 yılı boyunca ormanların korunması, geliştirilmesi ve işletilmesine katkıda bulunmak için orman köylerinde yaşayan 32 aileye 428 bin TL tutarında kredi yardımında bulunduklarını söyledi. ORKÖY kredilerinin orman köylüsüne büyük katkı sağladığını belirten Yaprak, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, arıcılık gibi birçok konuda verilen kredilerle vatandaşlara destek olduklarını ifade etti.

Yaprak, son olarak şöyle konuştu: "Bizim amacımız köylüleri köyde kalacak iş imkanına kavuşturmak. Gelir kayıplarını önlemek, onlara orman dışında alternatif geçim kaynakları sağlamaktır. Süt sığırcılığı yapmak isteyen ve çalışma alanlarımız içerisinde kalan Yunusemre, Turgutlu ilçelerimizde yer alan orman köylerimizden Karaveliler, Örencik, Davutlar, Kışla, Küçükbelen, Baktırlı, Çaypınar da 32 Aileye, 64 adet hostein ırkı süt sığırı ile ’Süt sığırcılığı projesi’ için toplam 428 bin TL yardım yapıldı. Kredilerin toplam 85 bin 600 TL’si hibe, 342 bin 400 TL’si ise 2 yıl ödemesiz 5 yıl ödemeli uzun vadeli kredi. 2015 yılında da Orman Köylerini Kalkındırma proje çalışmalarına devam edilecektir."