Osmanlı Ocakları Ege Bölge Başkanı Ahmet Karaca, Osmanlı Ocakları’nın 54 il, 6 bölge ve 200’ün üzerindeki ilçede teşkilatlanma çalışmalarını tamamladığını bildirdi.

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde, Osmanlı Ocakları Saruhanlı İlçe Başkanlığı’nın haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya, Osmanlı Ocakları Ege Bölge Başkanı Ahmet Karaca da katıldı. Karaca yaptığı konuşmada, ocakların vizyon ve misyonunu anlatarak, ocağın 2005 yılında kurulduğunu aktardı. Osmanlı Ocakları olarak, Osmanlı hoşgörüsünü ve ahlakını yaşatarak bu mirasa sahip çıkmaya çalıştıklarını ifade eden Karaca, "Bizler ülke genelinde bölge, il, ilçe temsilcilikleri açmış ve açmaya da devam eden, tüm ülkeye mal olmuş bir derneğiz. 54 il, 6 bölge ve 200’ün üzerindeki ilçede teşkilatlanma çalışmalarını tamamladık. Osmanlı Ocakları, gereksiz etnik milliyetçiliklerin çoğaldığı bir dönemde, mazisindeki Osmanlı kimliğini ön plana çıkarıp, bireylerin etnik kökenine bakmaksızın herkesi kucaklayan bir teşkilattır" şeklinde konuştu. Osmanlı Ocakları’nın hiç bir siyasi parti ile bağının bulunmadığını; ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir sevgi besledikleri belirten Ahmet Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim hiçbir siyasi partiyle bağımız yok. Bu uğurda kim Osmanlı medeniyetine dört eliyle sarılırsa biz onun izinden, onun peşinden gideceğiz."

Osmanlı Ocakları, Gezi Parkı eylemlerinde, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduklarını belirten çeşitli açıklamalar yapmış ve yine Erdoğan için Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 81 ilde 1 milyon "Fetih Suresi kampanyası" düzenlemişti.