Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, ziyaret ettiği Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde eğitim gören zihinsel engelli çocuklarla yakından ilgilendi. Çocukların yaptığı çalışmaları dikkatli bir şekilde inceleyen Vali Bektaş’ın özel çocuklarla kurduğu samimiyet dikkat çekti.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın Özel Eğitim İş Uygulama Merkezine gerçekleştirdiği ziyarete, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da katıldı. Özel çocukların yer aldığı okulun her kademesini gezen ve farklı çalışmalar yapan çocukları ziyaret eden Vali Bektaş’ın çocuklarla kurduğu samimi diyalog dikkat çekerken okul müdürü Murat Ceylan Vali Bektaş’a okul hakkında bilgi verdi.

Okulda hafif, orta ve yüksek düzeyde zihinsel engelli çocukların topluma kazandırıldığını aktaran müdür Ceylan, yapılan işlerden elde edilen gelirin de çocuklara aktarıldığını söyledi.

“Okulumuz 3 birimden oluşmaktadır” diyen Ceylan, “Hafif, orta ve ağır düzeyde zihinsel engellilere mesleki eğitim veren aynı zamanda 23 yaş üstü örgün eğitimden yararlanamayan öğrencilerimize halk eğitim kursu verilen okul pozisyonundayız. Okulumuzda genel ve mesleki ortaöğretim programından faydalanamayan 23 yaşından gün almamış öğrencilerimize mesleki eğitim vererek onlara meslek kazandırmaya çalışıyoruz. Okulumuzda bireylerin temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyum sağlamak, iş ve mesleğe yönelik beceriler kazandırmak amaçlanmaktadır” şeklinde konuştu.

Okulda eğitim alan çocukların yemek ve servislerinin devlet tarafından karşılandığını ve ailelerin de bunun dışında bakım ücreti aldığını anlatan Ceylan, saat 14.30’a kadar çocukların okullarında eğitim aldığını, isteyen ailelerin de 14.30’dan sonra çocuklarını özel rehabilitasyon merkezlerine gönderebildiklerini söyledi. Özel rehabilitasyon merkezlerine giden öğrencilerin ücretlerini de devletin karşıladığını dile getiren Ceylan, “Aileler çocuklarının gün içinde eğitimde kalması için bu yönde talepleri var” dedi.

Merkezde eğitim gören çocuklardan biri olan Maşallah isimli öğrencinin saat kullanmadan saati 2-3 dakika farkla bilmesi karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Vali Bektaş’ın farklı işlerle uğraşan her çocukla samimi diyaloglar kurması dikkat çekti.