Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Rıdvan Mutlu sağlık çalışanlarının yaşadıkları sıkıntıları gündeme getirerek, sağlık çalışanlarının birçoğunun tükenmişlik sendromu içinde olduğunu söyledi. sağlık çalışanlarına ödenen döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması için hiçbir adım atılmadığını da kaydeden Mutlu, Sağlık Bakanlığı ve Hükümetin artık bu konuyu gündemlerine alması gerektiğini söyledi.

Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Rıdvan Mutlu sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, “Döner Sermayelerin emekliliğe yansıtılması gibi sağlık çalışanlarının en önemli bir talebi hakkında ne hikmetse hiçbir adım atılmıyor. Yaptığımız araştırmalara göre sağlık çalışanları emekli olduklarında doktorlar aylık gelirinin yüzde 75’ini, hemşireler- ebeler yüzde 55’ini ve diğer sağlık çalışanları da yüzde 42’sini kaybetmektedir. Çalışanların sadece yüzde 1’i emekli maaşı ile geçinebileceğini düşünüyor, yüzde 57’si Zorunlu ihtiyaçlarımın büyük bölümünü karşılayamıyorum diyor. Yıllardır özveri ile hizmet üreten sağlık çalışanlarının emeklilikte sefalete mahkûm edilmekteler. Bu nedenle de sağlık çalışanlarımız emeklilik günlerini endişe ile bekliyorlar. Zorlu geçen ve uzun süren bir çalışma hayatının ardından alınan maaşla sıkıntı çekmeden hayatını sürdürebilmenin tanımı olan emeklilik ne yazık ki sağlık çalışanları için bir hayal olmuştur. Emekliliğin sağlık çalışanlarına zehir olmaması için yapılacak tek bir yol vardır o da döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmasıdır. Sağlık Bakanlığı ve Hükümet bir an önce bu konuyu gündemine almalıdır” dedi.

Sağlık çalışanlarının en büyük kesimini oluşturan ebe- hemşire ve diğer sağlık çalışanlarının çalışma hayatlarından memnuniyetlerinin son derece düşük olduğuna dikkat çeken Mutlu, “Ekonomik sıkıntı ve çalışma şartı nedeniyle, sağlık çalışanları bugün tükenmişlik sendromu ile karşı karşıyadır. Sağlık çalışanına şiddet tahammül edilemez boyutlara ulaşmıştır. Bu nedenle biz, sağlık çalışanları ile ilgili onların memnuniyetlerini arttırıcı düzenlemeler yapılmasının zaruriyet olduğunu söylüyoruz. Önümüzdeki yasama döneminde bazı düzenlemelerin yapılacağı Sağlık Bakanı tarafından ifade edildi. Umarız bu düzenlemeler tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde hayata geçirilir, ayrımcılık ve adaletsizlik olmaz. Bizim temel beklentimiz budur. İcraatın içinden olmayan düzenlemelere karnımız tok. Sağlık çalışanları artık az laf, çok iş görmek istiyor” şeklinde konuştu.