Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat, sendikalarının 2015 yılı akademik çalışma programını açıkladı. 5 ayrı kurumda her ay belirlenecek olan konular üzerinde paneller düzenleyecek olan sendika programlarla hem yol haritasını çizecek hem de sağlık çalışanlarının sorunlarına çözüm yolları arayacak.

Manisa Sağlık Sen Şubesinde Akademik Çalışma Programını açıklayan İrğat, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları sendikası olarak temel görevimiz, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarını korumak ve geliştirmektir. Dinamik ve çözüm odaklı sendikacılık anlayışımızla, şu ana kadar pek çok başarıya imza atmış durumdayız. Bu başarılarımızın temelinde, sahayı yani sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sesini dinlemek ve onların sesi olmak yatmaktadır. Yaptığımız çalıştay, panel, sempozyum ve anket çalışmalarıyla üyelerimizin sorunlarını kaynağından öğreniyor ve çözüm üretiyoruz. Yapmayı planladığımız bu etkinliklerin de çalışanlarımızın sorunlarına yönelik çözüm üretme anlamında faydalı olacağı düşüncesindeyiz” dedi.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sadece ekonomik olarak değil, sosyal anlamda da refahlarını yükseltmek ve insanca yaşam kriterleri çerçevesinde bir hayata sahip olmalarını sağlamanın sendikalarının asli görevi olduğunu dile getiren İrğat, “Aile Hekimliği, 112 Acil Sağlık Hizmetleri, Kamu Hastaneleri, Üniversite ile Aile ve Sosyal Politikalar Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri konulu paneller vasıtasıyla alanında uzman kişiler farklı açılardan sorunları değerlendirerek çözüm önerileri sunacaklardır. ‘2015 yılı Akademik Çalışma Programı’ ile ulaşmak istediğimiz asıl amaç, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunları ile çözüm önerilerini çeşitli akademik ve bilimsel çevrelerde de kaynak olarak kullanılabilecek, sonuçları ve etkisi büyük faydalar sağlayacak ve çözüm aşamasında da yol gösterecek çalışmalar olarak bir yol haritası niteliğinde hizmete sunmaktır” diye konuştu.

Ocak 2015’de başlayacak olan ve 5 ayrı kurumda her ay bir kurumun çalışanlarının sorun ve çözümleriyle ilgili yapılacak olan panellerin sonunda yapılan çalışmaların raporlarının hem ayrı ayrı hem de birleştirilerek basılıp kitap haline getirileceğini kaydeden İrğat şunları söyledi:

“Böylece literatürde de bilimsel bir değere sahip kaynaklar oluşturulması hedeflenmektedir. Sendikamız her bir panel için konu başlıklarını ve panelistleri, kesinleşmiş tarih ve yerleriyle birlikte sırası geldikçe kamuoyuyla paylaşacaktır. Bu süreçte panellere katkıda bulunmak isteyen arkadaşlarımız ilgili panelin koordinatörleriyle temasa geçerek düşüncelerini ifade edebileceklerdir. Sosyal ve Akademik sendikacılığa güzel bir örnek teşkil edecek olan 2015 yılı Akademik Çalışma Programı’nın Tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına hayırlı olmasını temenni ediyor, emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”