Manisa Sağlık Sen Şube Başkanı Mustafa İrğat, Kula Toplum Sağlığı Merkezinde sürücü olarak görev yapan sağlık personeli İbrahim Gökdemir’in görev başındayken hasta sevki için gittiği Salihli Devlet Hastanesi Acil Servisinde kimliği belirsiz kişi ve kişilerce darp edilmesine tepki göstererek saldırıyı kınadı.

Saldırıyı ‘İnsanlık dışı olay’ olarak nitelendiren Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat, “Son zamanlarda ülkemizin çeşitli bölgelerinde sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olayları da göz önünde tutulduğunda, sağlık çalışanlarının güvenliği konusunun ciddi bir sorun haline dönüştüğünü göstermektedir. Sağlık çalışanı ile sağlık hizmeti alan birey arasındaki ilişki, bilinen anlamıyla bir iş ilişkisi değil, güven ilişkisidir. Güven bireyin sağlığını emanet ettiği hekim veya diğer sağlık çalışanları arasında kuracağı en sağlıklı köprüdür. Çünkü sağlık çalışanı ile arasında bir çıkar ilişkisi yoktur. Buluştukları zeminde aynı kaygıyı ve hedefi paylaşırlar. Ancak yaşadığımız sürece baktığımızda sağlık çalışanları toplumsal şiddetin önde gelen mağdurları haline dönüşmektedirler. Toplumda yaşanan şiddet olaylarının dörtte biri sağlıkta yaşanmaktadır” dedi.

Toplumun içinden çıkan ve toplumun sağlığını koruma adına gece gündüz çalışan insanların, şiddeti değil saygıyı ve övgüyü hak ettiğine dikkat çeken İrğat, “Bütün vatandaşlarımız unutmasın ki sağlık çalışanları da bir annedir, bir eştir, bir babadır, bir evlattır. Her şeyden önemlisi de bir insandır sizlerin bir an önce sağlığınıza kavuşabilmesi için çeşitli zorluklara rağmen fedakarca görev yapmaktadır. Buna rağmen sağlık çalışanlarını düşman gibi gören zihniyetin hem insani hem ahlaki sorunları olduğu bir gerçektir. Bu bağlamda saldırıyı gerçekleştiren insanları Sağlık-Sen olarak kınıyor, vatandaşlarımızı sağlık çalışanlarına karşı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Her türlü hakarete ve zorluğa rağmen özverili bir şekilde görevlerini sürdüren sağlık çalışanlarının toplumun en zor mesleklerinden birini icra ettiklerini dile getiren İrğat, saldırıya uğrayan sağlık personeli İbrahim Gökdemir’e acil şifalar dileyerek, “Sağlık çalışanları sahipsiz değildir” dedi.