Salihli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında Manisa Vergi Dairesi uzmanları, geçtiğimiz Eylül ayında Resmi Gazete’de yayınlanan bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına olanak sağlayan değişiklikler hakkında mükellefler ile mali müşavir ve muhasebecileri aydınlattı.

Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı, Salihli’deki mükellefleri, mali müşavir ve muhasebecileri bilgilendirmek amacıyla bir sunum gerçekleştirdi. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen bilgilendirmede, Manisa Gelir İdaresi Grup Müdürü Metin Özdemir, Manisa Vergi Dairesi Tahsilât Müdürü Hayrettin Çiçek, Salihli Adil Oral Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Sait Sapan yeni düzenlemeler hakkında açıklayıcı bilgiler sundular.

Eylül ayında TBMM tarafından kabul edilip, Resmi Gazete’de yayınlanan 6552 sayılı sosyal güvenlik kurumları ve bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması konulu yasa ile af kapsamına kimlerin girdiği, kapsama dahil olanların bu haktan nasıl yararlanacağı, başvuruların nasıl olacağı, ödemelerin nasıl ve ne zaman yapılacağı konularına açıklık getirildiği toplantıda Manisa Gelir İdaresi Grup Müdürü Metin Özdemir,Kanun hükümlerinden yararlanmak isteyen mükelleflerin kanunun yayımlandığı tarihi izleyen ikinci ayın sonu olan 01 Aralık 2014 tarihine kadar ilgili idareye (vergi Dairesi-Belediye) başvuruda bulunmaları gerektiğini belirterek, ”Borçlu olunan her vergi dairesi itibarıyla ayrı ayrı baş vuruda bulunulacak.Baş vuru sırasında dava açılmayacağı,açılmış olan davalardan vazgeçileceği belirtilecektir.Taşıtlar için yapılacak başvurularda, üzerine kayıtlı birden fazla taşıt varsa ayrı ayrı baş vuru şartı getirilmektedir.Kanun hükmünden yararlanılmasına ilişkin başvuruların elektronik ortamda yapılması sağlanacaktır. Peşin ödemelerde, ödenecek tutarda bir artırım yapılmayacak. Başvuru sırasında altı, dokuz, on iki veya on sekiz eşit taksitte ödeme seçenekleri sunulacak. Bu seçeneklerden biri tercih edilecek. Tercih edilen seçeneklerin ödeme süresine belirli bir oranda katsayı arttırılarak tahsil edilecektir. Belediyeler yapılandırılan borçlarını 36 taksitte, Spor Kulüpleri ise 42 taksitte ödeyebilecektir. Bu alacaklar için 1.20,1.25,1.30 ve 1.35 katsayıları belirlenmiştir” dedi.

Salihli TSO Meclis Salonu’nda Manisa Gelir İdaresi Grup Müdürü Metin Özdemir, Manisa Vergi Dairesi Tahsilât Müdürü Hayrettin Çiçek, Salihli Adil Oral Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Sait Sapan, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, mükellefler, muhasebeci ile mali müşavirlerin katılımı ile gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı sunumun ardından yapılan soru cevap şeklinde sona erdi