Manisa’nın Salihli ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen Selçuk Ahmet Vardarlı’nın (20) organları bağışlandı.

Geçirdiği kaza sonucu önce Salihli Devlet Hastanesi’ne oradan da Özel Can Hastanesi’ne sevk edilen Selçuk Ahmet Vardarlı’nın dün beyin ölümü gerçekleşti. Hastane yönetimi, beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından aile ile irtibata geçerek organ bağışı konusunda fikir alış verişinde bulundular. Bunun üzerine aile yaptığı değerlendirme sonucu organ bağışına karar verdi.

Selçuk Ahmet Vardarlı’nın ağabeyi Refik Vardarlı; “Kardeşimizi kaybettik ama organları belki de 10 kişiye umut olacak. Türkiye’de herkesi organ nakli konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Özel Can Hastanesi Genel Müdürü Doktor Turgay Kefeli ise; “Selçuk Ahmet Vardarlı, saat 14:00 sıralarında bir kaza geçirmiş. Bunun üzerine önce Salihli Devlet Hastanesi’ne oradan da hastanemize sevk edildi. 24 saattir gözetim altında olan Vardarlı’nın saat 18:00 sıralarında beyin ölümü gerçekleşti. Aile ile yapılan görüşme sonucunda organ bağışı kararı alındı. Şu anda Türkiye genelindeki hastaneler ile irtibat halindeyiz. Organ nakil birimlerinden gelecek sonuçlara göre hareket edilecek” dedi.