Manisa Büyükşehir Belediyesi, arıcılık sektörünün gelişimine katkı sağlamak ve kaliteli bal üretimini arttırmak amacıyla Salihlili üreticilere ana arı dağıtımı gerçekleştirdi.

Tarım ve hayvancılığın gelişimine katkı sağlayacak önemli projeler geliştirdiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Bircan Gençoğlu, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları ile bal üreticilerimize toplam maliyeti 140 bin TL olan projede, yüzde 100 hibe ile desteklerimizi sürdürüyoruz. Bal ve polen verimliliği yüzde 25 oranında diğer ırklardan fazladır. Salihli’de 164 üreticimize 1015 adet ana arı dağıtacağız.” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, “Yıllardan beri böyle bir hizmet görmemiş vatandaşlarımıza, hizmet sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum. Bugün birçok alanda yapılmayan problemleri olan noktaları tespit ederek bir bir hizmetleri götürüyoruz. Özellikle Büyükşehir yasası ile birlikte Salihli Belediyesi’nin kapsamına geçen kırsal mahallelerimize hizmetlerimiz devam ediyor. Görev geldiğimiz günden beri kırsal mahallemizin alt ve üst yapısı, asfalt, parke taşı çalışmalarına devam ediyoruz. Şehrin içersinde de bir fakülte binası bitmek üzere. Salihliye fakülte kazandırdık. Başkanımız Cengiz Ergün’ün yoğun çalışmalarıyla Yer Altı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı Projemiz devam ediyor. Atatürk Kapalı Spor Salonumuz bitti. Atış poligonunu bitirdik. Kırsal mahallelerimizin kalkınması için hem Salihli Belediyesi olarak hem Büyükşehir Belediyesi olarak projeler geliştiriyoruz. Bunlardan bir tanesi yine arı dağıtımı. Biz de yine bu yıl kendi yetiştirdiğimiz zeytin fidanlarımızı dağıttık. Önümüzdeki yılda devam edecek. Kırsal mahallelerimize bu şekilde kalkınmaları için fidan dağıtarak destek sağlamaya çalışıyoruz. Büyükşehir ile el ele hizmetlerimize devam ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum, hizmetlerimiz yine birlikte devam edecektir” dedi.

Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arıcılık Bölüm Başkanı Üzeyir Karaca daha sonra ana arının kovanlara yerleştirilmesi hakkında bilgi vererek, üreticilerin sorularını yanıtladı.

Salihli Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen arı dağıtım törenine, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Bircan Gençoğlu, Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Şadan Aslay, Büyükşehir Salihli Koordinatörü Ali Rıza Ünveren, Belediye Kırsal Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arıcılık Bölüm Başkanı Üzeyir Karaca, Salihli Bal Üretim Birliği Başkanı Nuri Açıkgöz ve Salihlili arıcılar katıldı.