Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, tüm Türkiye’de İngilizce öğretmenlerine yönelik verilen DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi Semineri, Sarıgöl’de okul müdürlerine verildi. Sarıgöl’de Anadolu İmam-Hatip Lisesi Toplantı Salonu’nda yapılan seminer ilgi gördü..

Sarıgöl Anadolu İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonu’nda verilen seminere, Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser, Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Muratoğlu, şube müdürleri, okul müdürleri, İngilizce öğretmenleri ve bilgisayar öğretmenleri katıldı.

Seminerde DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi ilgili bilgiler verdi.Seminerde sunun yapan görevli Deniz Akın, amacın, ”Resmî örgün ilköğretim ve orta öğretim kurumlarının 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında çoklu ortamda etkileşimli İngilizce dil eğitiminin gerçekleştirilmesi için DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi uygulanmasıdır” dedi. Deniz Akın, DynEd’in eğitim sistemi olan ‘Recursive Hierarchical Recognition’ İngilizce’yi beynin dil becerisini edinme şekline uygun olarak öğreten tek İngilizce dil eğitimi sistemi olduğunu belirten Deniz Akın, “DynEd tarafından 1987’den beri kullanılmakta olan bu eğitim teorisi, nörobilimsel araştırmalar tarafından da desteklenmektedir. Eğitim Çözümü olarak DynEd, geleneksel eğitim yöntemlerinin en iyi özellikleriyle çağdaş çoklu ortam teknolojisini uyumlu bir şekilde birleştiren karma bir dil eğitimi sistemidir. Eğitim sürecini etkili kılmak ve mükemmelleştirmek amacı ile öğrencilerin - çevrim içi veya çevrim dışı- bilgisayar üzerinde kendi kendilerine çalışmalarına ve bunun yanı sıra sınıfta da eğitmen destekli çalışma yapmalarına olanak sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. DynEd’in İngilizce öğrenirken kullanıcının davranışlarını ölçen yapay zeka kontrollü yazılımı, öğrencileri uygun düzeye yerleştirir, dersleri otomatik olarak kilitler veya açar ve her öğrencinin verilen kavramı öğrenme ve anlama hızına göre programın zorluk derecesini otomatik olarak arttırır veya azaltır. Bu yazılım aynı zamanda, çevrimdışı çalışsalar bile öğrencilerin öğrenme davranışlarını 100’den fazla kritere göre değerlendirerek takip eder, öğrencilerin gelişimini otomatik yazılı bir geribildirim sistemi ile anında değerlendirir ve her öğrenci, sınıf, okul ve grup için ayrı ayrı çalışma verim notu (Study Score) belirler’’ dedi.Deniz Akın konuşmasını şöyle devam ettirdi: ’’DynEd Avantajı DynEd Eğitim Çözümü en etkin İngilizce Dil Eğitimi sistemidir.DynEd Sistemi, öğrenme verimini arttırarak, çalışma zamanını klasik yöntemlerle karşılaştırıldığında en az 3 misli, diğer bilgisayar destekli dil öğrenme programları ile karşılaştırıldığında en az 2 misli azaltır. DynEd, Beceri Sınavları ve Düzey Belirleme Sınavları ile eksiksiz ve güvenilir bir sınama sistemine sahiptir. Birbirinden farklı uzunlukta olan bu sınavlar bilgisayar kontrollüdür. DynEd tüm öğrenciler için bedelsiz teknik destek ve otomatik güncellemeler sağlar. Bunların yanı sıra, öğretmen eğitimi yazılımı, destek yazılımları, kullanım kılavuzları ve yazılı sınavlar içeren öğretmen kılavuzları içerir.DynEd’in bilimsel araştırmalara dayalı ve teknoloji destekli çözümleri, dört dil becerisini dengeli olarak birlikte geliştirmesi özelliği ile İngilizce Dil Eğitiminde önemli bir ilerleme sağlamıştır".

Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Muratoğlu yaptığı açıklamada, öğrencilerin yaptığı tüm çalışmaların danışman tarafından istenildiği anda görülebilmesini ve öğrencilerin daha başarılı olabilmeleri için yönlendirilebilmesi için gerçekleştirilen seminerin verimli olacağını kaydetti.

Muratoğlu, Seminerde emeği geçen Başta Vali Yardımcısı Mesut Eser olmak üzere sunumu yapan Deniz Akın’a teşekkür ettiğini belirtti.