Saruhanlı Köy ve Beldeleri Yardımlaşma Dayanışma Eğitim Kültür ve Spor Derneği’nin(Saruhan-Der) kuruluşunun 4’üncü yıl dönümü dolayısıyla 2 bin kişilik hayır yemeği organize edildi.

Saruhanbey Park’ta gerçekleştirilen hayır yemeğine Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Yunusemre Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu, dernek yöneticileri, üyeler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada bir konuşma yapan Saruhan-Der Başkanı Yunus Emre Şahin, "Bundan 4 yıl önce kurduğumuz derneğimizin bugün yeni yaş gününü kutluyoruz. Henüz çok genç olan derneğimiz, siz değerli hemşerilerimizin yakın ilgi, alaka, birlik ve beraberlik ruhuyla hareketi neticesinde kısa sürede Manisa’da kayda değer bir konuma yükselmiştir. 4 yıl önce Saruhanlılı bir grup arkadaş olarak şunu düşündük. Her ne kadar nüfus bakımından orta büyüklükte bir ilçe olsak da kasaba ve köyleriyle beraber aslında biz büyük bir ilçeyiz. Üstelik nüfusumuzun hatırı sayılır bir bölümü Manisa Merkez’de yaşıyor. Bugün rahatlıkla şunu söyleyebiliriz; Saruhanlı’da ne kadar Saruhanlılı var ise bir o kadar da Manisa Merkez’de var. Bu açıdan düşündüğümüzde Saruhanlılık bilincini, yardımlaşma ve dayanışma şuurunu Manisa Merkez’de daha da yaygınlaştırmamız gerektiği sonucu ortaya çıkıyor. Tüm hemşerilerimizden derneğimizin faaliyetlerine geniş katılım göstermelerini, öneri sunmalarını, derneğimizin adını duyurmalarını rica ediyorum. Biz Manisa’da ev sahibiyiz. Yani Manisa’nın yerlileriyiz. Ancak Saruhanlılar arasındaki yardımlaşma ve dayanışmayı geliştirmek, güçlü bir Saruhanlı lobisini oluşturmak, doğup büyüdüğümüz ilçemize daha fazla yatırım istemek bizim yegane misyonumuz olmalı.” dedi.

Katılımlarından dolayı tüm konuklara teşekkürlerini sunan Şahin, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Saruhan-Der’in 4. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Saruhanlı köy ve beldelerinde yaşayıp hakkın rahmetine kavuşmuş hemşerilerimizin ruhuna ithafen okuttuğumuz mevlüt ve yemek hayrının Allah katında kabulünü niyaz ediyorum”

Hayra katılan vatandaşlara keşkek, pilav, nohut, çorba ve aşure ikram edildi.