Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde, asansörlerin yıllık bakımları için Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Saruhanlı Belediye arasında protokol imzalandı.

Saruhanlı ilçesindeki asansörlerin 2015-2016 dönemindeki yıllık bakımları için, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Saruhanlı Belediye arasında anlaşma yapıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı’ya yapılan ziyaret sırasında imzalanan protokole göre, asansörlerin, yılda bir kez A tipi Muayene Kuruluşu tarafından kontrol edilmesi sağlanacak.

TSE Manisa Temsilcisi İsmail Ünlü, muayenelerin TSE personelleri tarafından gerçekleşeceğini anlatarak, kontroller hakkında şu bilgileri verdi: "Saruhanlı Belediyesi ilçe sınırları içinde bulunan yapılardaki asansörlerin yıllık kontrolünü, 2015-2016 yılı içerisinde gerçekleştirmek üzere akredite A tipi Muayene Kuruluşu olan kurumumuz TSE ile protokol imzaladı. Binalarda bulunan asansörün yıllık kontrolü, asansörün aylık bakımından sorumlu servis personeli nezaretinde, yakalarında tanıtım kartları olan TSE muayene personeli tarafından gerçekleştirecektir. Vatandaşlarımız kontrol çalışmaları sırasında muayene personeline yardımcı olmalı, kontrol sonrası raporları alarak, raporda belirtilen eksik ve hataları gidermelidir. TSE raporunda asansöre ilişkin can ve mal güvenliğini ilgilendiren eksik ve hatalar giderilene kadar asansörün servis dışı bırakılması zorunludur."