Manisa’da Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2016-2017 dönemini değerlendirme toplantısı düzenledi.

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü "Her zaman yer her yerde herkes için eğitim" sloganıyla çalışmalarını sürdürüyor. Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca, 2016-2017 dönemini değerlendirerek, önümüzdeki yıl yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şehzadeler Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıda 2016-2017 yılı döneminde açtıkları 630 kursta 15 bin 750 kursiyere eğitim verdiklerini belirten Kanca, vatandaşların talep ettikleri her türlü kursu açtıklarını söyledi. 2014 yılında kurulan Halk Eğitim Merkezi’nde bu yıl 15 bin kişi olmak üzere toplamda 45 bin kişiye ulaştıklarını sözlerine ekleyen Kanca, kurum ve kuruluşlarla, sivil toplum kuruluşu kuruluşlarıyla protokol imzalayarak kurslar açtıklarını belirterek, "El sanatları giyim, emlak danışmanlığı, bilişim teknolojileri, step, aerobik, halk oyunları kurslarımız bulunuyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, Tarımsal Kırsal Kalkınma Kooperatifi, Türk Kadınlar Konseyi ve Milli Eğitim bünyesindeki tüm okullarla ilgili kurslarımız, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Manisa’daki tüm ceza infaz kurumlarındaki hükümlülere yönelik kurslarımız hayata geçirilmiştir. Kişinin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda meslek edindirme ve genel kurslar açıyoruz. Selimşahlar Mahallesi’nde Roman vatandaşlarımıza yönelik bir proje gerçekleştirdik. İş-Kur destekli en çok kurs açan Halk Eğitim Merkeziyiz. Yabancılara yönelik A1 ve A2 ile okuma yazma bilmeyenlere yönelik kurslar açıyoruz" diye konuştu.

En çok talep edilen kurslardan bahseden Kanca, “Manisa’da yeni hastaneler yapılıyor. Hasta kayıt kabul dediğimiz tıbbı sekreterlik kursu için yoğun bir talep var. bunun yanında emlak danışmanlığı, İngilizce, bilgisayar ve yabancılara Türkçe eğitimi noktasında kurslarımız her zaman talep görüyor. Bilgisayar kursumuzu, sabah, öğleden sonra ve akşam olarak sürekli aktif durumda. Yaz döneminde Arapça ve Kur’an-ı Kerim de çok talep görüyor. Denetimli serbestlikten yararlananlara okuma yazma kursu, ilk yardım kursu, hijyen kursu, Kur’an-ı Kerim kursları açıyoruz” dedi.

Toplantının sonunda yıl boyunca Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün yürütmüş olduğu faaliyetlerin duyurulmasında emeği geçen basın mensuplarına teşekkür belgesi verildi.

Toplantıya Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Cumhur Kapusuz ve Sebahattin Yurt katıldı.