Şehzadeler Belediyesi bünyesinde 15 Ağustos’ta kurulan Beyaz Masa Birimi 4 ayda aldığı 909 şikayetin 762’sini çözüme kavuşturdu. İşlemde olan 147 şikayet ise Manisa Büyükşehir Belediyesini ilgilendirdiği için Büyükşehir Belediyesine iletildi.

Manisa’nın 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte büyükşehir belediyesi olmasının ardından merkezde kurulan iki ilçeden biri olan Şehzadeler Belediyesi, yapılanmasını tamamladıktan sonra halka hizmet vermeye başladı. Halkın sorunlarına çözüm bulmak için 15 Ağustos’ta Beyaz Masayı kuran Şehzadeler Belediyesi vatandaşlardan gelen talep ve istekleri hem 444 90 45 nolu telefondan hem de belediyeye bizzat başvurmalarıyla kabul etti.

Beyaz Masaya 4 ayda 909 şikayet gelirken, 909 şikayetten 762’si çözüme kavuştu. Beyaz Masa Birimine gelen şikayetlerin yaklaşık yüzde 85’i çözüme kavuşturulurken, 147 şikayet ise Manisa Büyükşehir Belediyesine iletildi. Büyükşehire iletilen sorunların 40’ı merkezde olan ağaç budama işlemleri, 50’si asfaltlama, 50’si esnafın kaldırım işgali ve 7’si ise çocuk oyun gruplarıyla ilgili olduğu öğrenildi.

30 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelir gelmez vatandaşların sorunlarına çözüm bulmaya çalıştıklarını ifade eden Şehzadeler Belediyesi Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Belediye binamızı belirledikten hemen sonra vatandaşlarımızın kolayca ulaşabileceği yere yani belediye girişine Beyaz Masayı kurduk. Vatandaşlarımız belediye katlarında mağdur olmadan hızlı bir şekilde işlemlerini Beyaz Masa aracılığıyla görüyor. Halkla ilişkilerde marka bir belediye olmak için bütün ekibimizle birlikte çalışıyoruz. Beyaz Masanın bizde ayrı bir önemi var. Vatandaşlarımızdan Beyaz Masaya gelen talep ve istekleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizi ilgilendiren konuları belediye olarak çözerken, büyükşehrin alanına giren sorunları ise büyükşehir belediyesine yönlendiriyoruz. Vatandaşlarımız Beyaz Masaya gelebileceği gibi, 444 90 45 nolu telefondan, sosyal medya üzerinden bize ulaşabilir. Halkımızdan gelebilecek her türlü şikayete, eleştiriye, öneriye açığız. Onlar bize iletecek ki bizlerde çözelim. Şehzadeler Belediyesi olarak halkımıza hizmet etmek için varız” diye konuştu.