Şehzadeler Belediyesi 2015-2019 dönemini kapsayan 5 yıllık stratejik plan, 2015 yılına ait performans programı ve 90 milyon TL’lik 2015 yılı mali hazırlık bütçesi Kasım ayı meclis toplantısında oybirliği ile kabul edildi.

Şehzadeler Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı, Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 32 gündem maddesi görüşüldü. Başkan Çelik, yaptığı açılış konuşmasında son bir ay içerisinde gerçekleştirilen çalışmaları değerlendirdi. Meclis gündeminin 6,7 ve 8. maddelerinde Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ahmet Demirarslan, 5 yıllık stratejik plan, 2015 yılına ait performans programı ve 2015 yılı mali hazırlık bütçesi ile ilgili bir sunum yaptı. Demirarslan, Şehzadeler Belediyesi’nin 2015-2019 dönemini kapsayan amaç ve hedeflerini açıklandı. 2015 yılı mali hazırlık bütçesinin ise 90 milyon TL olduğu belirtildi. Sunumun ardından söz alan CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Erkenci, mevcut imkanlarla yapılan plan ve bütçe çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür ederek, stratejik plana dahil edilebilecek bazı önerilerde bulundu. Bütçenin ve stratejik planın öncesi olmadığı için zor şartlarda yapıldığına dikkat çeken MHP Grup Başkan Vekili Ziya Elmalı ise, hayırlı uğurlu olmasını diledi. AK Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Onaylı da, plan ve bütçe raporlarının doyurucu olduğunu söyledi. Onaylı, emeği geçenlere teşekkür etti. Stratejik plan ve bütçe ilgili yorumları değerlendiren Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Yeni kurulmuş bir belediyeyiz, bizden önce bir yönetim yok. Dolayısıyla daha önceki yıllara ait bir gelir gider tablosu yok. Böylesine ciddi bir plan bütçe hazırlarken bu büyük bir zorluktu. Bunun dışında belediye başkanı seçildikten sonra gidecek bir binamız bile yoktu. Dolayısıyla kurulu düzeni olan bir belediyede seçimin hemen ardından başlayan çalışmaları biz 3 ay geçtikten sonra başladık. Bu seferde normalin yarısı bir zaman içerisinde stratejik plan ve bütçesi hazırlamak zorunda kaldık. Gerçekten arkadaşlarımız büyük özveriyle çalıştı. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Bizden sonra gelecek yönetimle çok daha rahat edecekler” dedi. Başkan Çelik, grup başkan vekillerinin önerilerini dikkate alacaklarını belirterek Şehzadeler ilçesi için her alanda projeleri olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından 5 yıllık stratejik plan, 2015 yılına ait performans programı ve 2015 yılı mali hazırlık bütçesi ile ilgili gündem maddeleri oybirliği ile onaylandı.

“KILI KIRK YARIP, TİTİZLİKLE HESAP YAPIYORUZ”

Park bahçe ve temizlik işlerinin taşeron firma üzerinden yürütülmesi ile ilgili soruya da cevap veren Başkan Çelik sözlerine şöyle devam etti; “Park bahçe ve temizlik hizmetleri bizden önceki belediyelerde nasıl yapılıyorsa, biz de o şekilde devam ettiriyoruz. Araçlar bizim, tamiri bakımı, yakıtları bize ait. Sadece personeli bir firma üzerinden alıyoruz. Aynı sistem devam edecek. Temizlik işlerinde araç ilavesini kiralayacağız. Çünkü 2 trilyonluk bir bedel söz konusu. Sıfırdan her şeye para harcıyoruz. Gelir gelmez belde belediyelerinden kalma 4,5 milyon TL borçla karşılaştık. Bu borcun bir kısmını ödedik. Daha gelir gelmez ne olduğunu anlamadan hesap cetvelinde 450 bin lira kesintiyi görmüş bir belediye başkanıyım. Kılı kırk yarıyoruz. Hesapları titizlikle yapıyoruz” diye konuştu. Makedonya’nın Ohri şehrinin kardeş şehir olması ilgili teklif Aralık ayı meclis gündemine alındı. Gündem hazırlandıktan sonra gelen evraklarda ise Şehzadeler Belediyesi’ne yapılan şirket bağışı ilgili madde idari komisyona havale edildi. Tüm meclis üyelerine Muharrem ayı nedeni ile aşure ikramında bulunuldu.