Şehzadeler Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında hayata geçirilen “Haydi Kadınlar Spora Projesi”ne Manisalı kadınlar büyük ilgi gösterdi.

Şehzadeler Belediyesi beyaz masaya kısa zamanda yaklaşık 900 kişi başvuruda bulundu. 3 aylık periyotlar halinde gerçekleştirilecek kursların ilki, haftada 2 gün üç grup halinde Atatürk Olimpik Spor Kompleksi’nde başladı. Değişik yaş gruplarından gelen ev hanımlarından oluşan plates, aerobik ve yüzme kurslarında üç hafta geride kaldı. Ücretsiz servis hizmeti ve spor yapma imkanından faydalanan bayanlar, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e teşekkür ederek, memnuniyetlerini dile getirdi. Spor yaparak sağlığına kavuştuğunu ifade eden Ayşe Ayhan Tengiz, “Plates eğitiminden çok memnunum, çalışmalarımız çok güzel gidiyor. Ben kendi açımdan sağlığıma kavuştum. Arkadaşlarımın da aynı şekilde faydalandığına eminim. Daha önce sadece yürüyüş yapıyordum. Maddi imkanlar el vermediği için spor merkezine gidemiyordum ama Şehzadeler Belediyesi güzel bir proje hazırladı. Ücretsiz olması bizim için büyük bir avantaj. Ev hanımlarına böyle bir imkan sunulduğu için Şehzadeler Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Devamını bekliyoruz, üç ayla sınırlı kalmasını istemiyoruz. Sadece platesten değil, buradaki bütün spor aletlerinden faydalanmak istiyoruz. Belediyemiz bize böyle bir imkan da verirse çok seviniriz” dedi.

“HAFTADA ÜÇ GÜN OLMASINI İSTİYORUZ”

Annesiyle birlikte hem yüzme hem de plates kursuna geldiğini belirten Merve Akkaya ise, “Şehzadeler Belediyesi’ne bize böyle bir imkanı sunduğu için çok teşekkür ederiz. Biz annemle beraber geliyoruz, çok memnunuz. Daha önce başka spor salonlarına da gittim ama ücretler oldukça yüksek. Böyle bir imkanı bulmak çok zor. Belediyenin böyle bir imkan sunması bizleri çok mutlu etti. Buradaki arkadaş ortamı çok güzel.Her yaş grubundan var. Annem de ben de güzel arkadaşlıklar edindik. Haftada iki gün geliyoruz ama üç gün olmasını ayrıca fitness salonundan da faydalanmak istiyoruz. Ben yüzme kursuna da katılıyorum, çok memnunum. Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’e böyle bir imkan sunduğu için çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“EĞİTİMDEN ÇOK MEMNUNUZ”

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e teşekkür eden Saadet Şeranoğlu da, “Ev hanımları olarak rutin ev işleriyle spor yaptığımızı düşünüyorduk. Burada plates eğitimine geldikten sonra böyle olmadığını net bir şekilde gördük. Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’e bize böyle bir imkan sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Ev hanımlarının da böyle bir projeye çok ihtiyacı vardı. Ücretsiz olması da ayrı bir avantaj bizim için. Plates hocamız Elif Hanımdan da çok memnunuz. Burada ortam gerçekten çok güzel. Yeni arkadaşlar da edindik, kursların devam etmesini diliyorum.” dedi.

HANIMLAR SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Ev hanımlarının spor yaparak sağlığına kavuştuğuna dikkat çeken Plates Eğitmeni Elif Altungil, “Şehzadeler Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol sayesinde bayanlarımız spor yapmaya başladı. Kendilerine çok güzel imkanlar sunuluyor. Servisle alınıp, evlerine servisle bırakılıyorlar. 20 yaşından 70 yaşına kadar gelen bayanlarımız var. Plates sayesinde esneklik problemi yaşayan, bel, boyun fıtığı, dizlerinde sorun yaşayanların ağrıları azaldı, kasları kuvvetlendi. Ayaklarına uzanamayan, kireçlenme problemi yaşayan bayanlarımız vardı. Sağlık problemlerini azaltmaya çalıştık. Amacımız bayanların daha sağlıklı bir yaşam sürmesi. Toplam üç grubumuz var her grup haftanın iki günü geliyor. Ayrıca yüzme eğitimleri de burada kapalı yüzme havuzumuzda veriliyor.” şeklinde konuştu.