Selendi Devlet Hastanesi yeni bir uygulama ile evde bakım hizmetleri vermeye başladı.

Devletin evde bakım hizmetleri kapsamında yatalak ve başkasının bakımına muhtaç olan hastaların evinde bakılması amacıyla kamu hastanelerinin gönderdiği araç hizmete başladı. Doktor raporuyla hastanın hastalıklarının belgelenmesi şartıyla, evlerinde hastaneye gelmeden muayene teşhis ve tedavileri yapılabilecek olması hasta yakınlarını memnun etti. Bir hekim, 1 hemşire bir sağlık memuru ve şoförden oluşacak olan evde bakım hizmetleri ekibi 24 saat her zaman görev yapacak ve hastaların devamlı takibini de yapacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Selendi Devlet Hastanesi başhekimi Op. Dr Tunay Ataman, ’’Bu araç ile bakıma muhtaç vatandaşlarımızın evlerinden çıkmadan tedavi ve teşhisi yapılarak hastaneye kadar gelmelerine gerek kalmayacaktır. Hastaneye gelemeyen vatandaşlar, evlerinde bir bakanı olmasa dahi tedavisi periyodik ziyaretler sayesinde yapılacak. Bakıma muhtaç olan hastalarımız veya yakınları 444 38 33 numaralı telefonu arayarak bu hizmetten faydalanabilir’’ dedi.

AK Parti Selendi İlçe Başkanı Muharrem Sezer ise, ’’Bu hizmetin gelmesinde büyük katkısı olan Ak Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Muzaffer Yurttaş, Selçuk Özdağ, Recai Berber ve Uğur Aydemir, Manisa kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Murat Türkyılmaz, Özel Kalem Müdürü Mustafa Kaya’ya teşekkür ediyorum. Biz Ak Parti olarak, sağlıkta 13 yıldır Türkiye’yi çağ atlattık ve bunun örneklerini de ilçemizde iktidarımız döneminde Sağlık Ocağı hizmet binası, mahallelerimizde mevcut olan Sağlık evlerinin bakım ve onarımları ile ihtiyaçlarımıza tam cevap veremeyen bir hastane binasının da bakanlığımızın hazırladığı proje ile ihalesi yaptık, inşaat ve yatırımlarımız hızla devam ediyor. 25 yataklı 4.159 m2 kapalı alana sahip olacak hastane binasında ameliyat salonu, küvöz, diyaliz ünitesi, acil servis bulunacak. Bölge insanımıza hizmet edecek olan yeni Hastanemize uzman ve sağlık personeli, ataması yapılacaktır. Evde bakım hizmetleri sayesinde hastalarımız büyük bir sıkıntıdan kurtuldu. Bu hizmetten faydalanacak hastalarımız 444 38 33 nolu telefonu arayabilirler’’ dedi. Konuşmaların ardından AK Parti Selendi İlçe Başkanı Muharrem Sezer, Hastane Başhekimi Op. Dr Tunay Ataman, Hastane Mali ve İdari İşler Müdürü Osman Tutar, Hastane Başhemşiresi Emine Akarsu aracın tanıtımını birlikte yaptılar.