Türkiye Cumhuriyeti, Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın inisiyatifiyle, GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri projesini sürdüren PepsiCo Türkiye, GAP Bölgesi dışındaki ilk merkezini Soma’da açtı.

Başta 13 Mayıs’ta Soma’da yaşanan maden faciasıyla ailelerini ve yakınlarını kaybeden Somalı çocuklar olmak üzere, bölge çocuklarının yaşadıkları travmayı atlatmalarına yardımcı olmak, eğitim hayatlarına destek için faaliyetlerine başlayan Soma GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi’nin tüm donanım listesinin bedeli, PepsiCo Türkiye çalışanlarının bağışları ile karşılandı. Soma GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi’nin açılış töreninde konuşan PepsiCo Türkiye Genel Müdürü Neil Pryor, projeyi ilk kez GAP dışına taşıdıklarını, açılışı yapılan merkez ile Somalı çocukların yaşadıkları ağır travmayı atlatmalarına yardımcı olmak için çalıştıklarını söyledi. Önemli bir açılış gerçekleştirdiklerini belirten Pryor, "Üzerimize düşeni yapmaya karar verdik ve şirketimizin tam 10 senedir büyük bir titizlikle yürüttüğümüz GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi projemizi, bunca yılın verdiği birikim ve uzmanlıkla Soma’da da uygulayabileceğimiz kararını aldık. Çocuklarımızın sosyalleşmelerine destek oluyor, okul öğretmenleri ile birebir ilişki kurarak çocukların ders çalışma alışkanlıklarının gelişimi konusunda iş birliği sağlıyoruz. Bunların yanı sıra bilgisayar kursu, yabancı dil, spor, müzik ve tiyatro eğitimi gibi çocukların okulda faydalanamadıkları bazı ek eğitim olanakları yaratarak da çocukların gelişimlerini destekliyoruz” şeklinde konuştu.

"VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ"

GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ise, Soma’da yaşanan facia sonrasında, çocukların sağlıklı gelişimlerinin desteklenmesi konusunda var gücüyle çalışacaklarını söyledi. Törende konuşan Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ile Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene de, PepsiCo Türkiye ile GAP İdaresi Başkanlığı’na duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.