AK Parti Manisa Şehzadeler İlçesi 1. Olağan Kongresi Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu’nda gerçekleşti. Tel listeyle gidilen seçimde mevcut İlçe Başkan Ahmet Tonguç, güven tazeledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrenin Divan Başkanlığını, İl Başkanlığı Basın Danışmanı Berk Mersinli yaptı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, delegelerden destek isteyerek, hiçbir şekilde delegelerin başını öne eğecek bir şey yapmayacağına dair söz verdi.

“DÜŞMANLARIMIZI TEKRAR KAHREDECEĞİZ”

İl Başkanı Murat Baybatur ise, 2015 seçimleri için parti teşkilatını uyardı. Paralel yapı diye adlandırılan yapının 30 Mart yerel seçimleri ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti’yi bitirmek için uğraştığına dikkat çeken Baybatur, “Önümüzde çok ciddi bir süreç var. Genel Başkanımız ve Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile birlikte durmadan yürüyeceğiz. Çok çalışacağız. 30 Martta çalıştık, 10 Ağustos’ta çalıştık şimdi önümüzde 2015 seçimleri var. 2015 seçimlerine girerken 30 Mart ve 10 Ağustos’ta bizleri sandıkta alaşağı etmek isteyenler, karanlık odalarda gizli işler çevirmek isteyenler sanmayın ki bitmiştir. Bu oyun 2015’te de sürecektir. AK Parti’nin içine bir nifak tohumu sokabilir miyiz, ilçesinden iline genel merkezine kadar içlerine bir nifak tohumu sokarak nasıl fetret dönemini yaşatırız diyenler var. Ama unutmayalım! AK Parti fetrete girerse Türkiye fetrete girer” dedi. 30 Mart ve 10 Ağustos seçimlerinde paralel yapının partisini yenemediğini vurgulayan Baybatur, “O günlerde nasıl çalıştıysak yine çalışacağız. Bu bilinç içerisinde yürüyeceğiz. Bu bilinçle hep beraber çalışacağız. 2015 seçimlerinde 17 ilçemizin tamamında yine zafere yürüyeceğiz. AK Parti’nin bayrağını hep beraber dalgalandıracağız. Dostlarımızı güldüreceğiz düşmanlarımızı tekrar kahredeceğiz” şeklinde konuştu.

“YORULANLAR DİNLENSİN”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, yeni yönetime hayırlı olsun temennisinde bulunarak, “Kongreler çok önemli. Yorulduğunu hisseden partililer gönüllü olarak bayrağı arkadan gelenlere devretsin ve dinlensin. Çünkü önümüzde uzun ve yorucu bir yol var. Bu yolda devam etmemiz açısından yorulanların dinlenmesi çok önemli” dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNE DEĞİNDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, tarafından kongre için Manisa’da görevlendirildiğini belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Manisalılara müjde verdi. 2016 yılında tamamlanacak olan İstanbul-İzmir otoyolu ile Manisa-İstanbul arasındaki mesafenin 8 saatten 3 saate düşeceğini ifaden eden Kaya, “Yaptığımız yatırımlar Türkiye’nin dönüm noktası. Otoyolun yanı sıra Ankara-İzmir hızlı tren hattı da 2016’da bitmesi bekleniliyor. Türkiye çok değişti. AK Parti ile değişen yeni Türkiye ile dün emir alan Türkiye, bugün emir veren ülke konumuna geldi” dedi.

Konuşmasının son bölümünde çözüm sürecine değinen Kaya, “Önceden çocuğu askerde olan aileler ’Benim oğlum şehit olacak mı?’ korkusuyla televizyon başlarından ayrılmıyorlardı. Benimde iki oğlum askere gittiği vakit aynı durumu eşimde yaşadı. Türkiye bunu 30 yıl boyunca yaşadı. Bizler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi çözüm sürecini baldıran zehri dahi olsa tadacağız ve bu sorunu kökünden halledeceğiz.”

YÖNETİM KURULU ŞÖYLE:

Kongrede Şehzadeler İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik ve AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’de birer konuşma yaparak yeni yönetime başarılar diledi. Kongreye ayrıca AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de katıldı. Konuşmaların ardından Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, AK Parti İstanbul Milletvekili Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya ve kongreye katılan AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema’ya birer sepet dolusu mesir macunu takdim etti. Belirlenen yeni yönetim basına tanıtıldı. Ahmet Tonguç, Mustafa Ali Çimbil, Öner Gürsel, Ayfer Ökem, İsmail, Aksoy, Muhammed Bilal Batur, Ahmet Nalbant, Mesude Şen, Mustafa Perkmen, Cesim Çiçek, Rukiye Yaver, Hamza Erese, Saadet Baba, Bülent Karaman, Veysel Neze, Uğur Hasacar, Tolga Özgürler, Yalçın İlyas Acun, İsmail Dikmen, Ali Kesimli, Tolga Akbaşak, Mustafa Kök, Mustafa Pilav, Mustafa Naci Borazan, Ayfer Alkan, Hüseyin Şahin, Ali Erken, Yaşar Akova, Mehmet Cemil Solmaz, Nurdan Arslan Yılmaz.