MASKİ Genel Müdürlüğü, Soma’nın Turgutalp Mahallesinde yaptığı dere temizlik çalışmasıyla mahallede meydana gelen taşkınların önüne geçiyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelindeki dere temizlik seferberliğini sürdürerek taşkınları önlüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen dere temizlikleri kapsamında, Soma ilçesine bağlı Turgutalp Mahallesinde de çalışma gerçekleştiriliyor. Mahalle sakinleri tarafından iletilen talep üzerine harekete geçen MASKİ ekipleri, mahalle içerisindeki derenin bir kilometrelik kısmında iş makineleri yardımıyla temizlik yaparak dereyi yabancı maddelerden arındırıyor. MASKİ’nin çalışması sayesinde vatandaşlar, kötü koku ve taşkınlara sebebiyet veren kirlilikten kurtuluyor.

“Kötü kokudan çok rahatsız oluyorduk”

Turgutalp Mahalle Muhtarı Gülay Erdal, “Mahallemizde bulunan dere taşkın riski barındırıyordu. Taşkınların yanında, dere içerisinde biriken maddeler aynı zamanda kötü bir kokuya da neden oluyordu ve çok rahatsızlık duyuyorduk. Şimdi inşallah bundan da kurtuluyoruz. Dolayısıyla mahallemiz için önemli bir çalışma oldu. MASKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkürlerimizi sunuyoruz. Cengiz Başkanımız da sağolsun, kendisini gönülden destekliyoruz. Yolu açık olsun” diye konuştu.