Turgutlu Belediyesi Kent Müzesinin açılış tarihinden bugüne geçen 11 gün içinde bin kişiyi ağırladığı bildirildi. Turgutlu Cumhuriyet İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Haktan Varhan, Kent Müzesi’nin bininci ziyaretçisi olurken, hayranlıkla gezdiği müzeden dolayı Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ve ekibine teşekkür etti.

Turgutlu’nun tanıtımı açısından kültürel bir mirasa sahip olan Kent Müzesi, kapılarını açtığı 19 Mayıs tarihinden itibaren ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor. Kısa bir zaman diliminde bininci ziyaretçisini ağırlayan Kent Müzesi’nin bininci şanslı ziyaretçisi ise Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Haktan Varhan oldu. Müze sorumlusu Mehmet Gökyayla tarafından sürpriz bir hediye ile ödüllendiren Varhan, sevincini arkadaşları ve öğretmenleriyle paylaştı. Varhan, “Müzenin açılmasını merakla bekliyorduk. Bizim için burası büyülü bir dünya adeta. Geçmişten, tarihimizden gelen eserlerin bir arada olduğu Kent Müzesi’ni şehrimize kazandırmasından dolayı Belediye Başkanımız Turgay Şirin’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“Öğretmenlerimizi tebrik ediyorum”

Özellikle öğrenci gruplarının Kent Müzesi’ne yoğun bir ilgi gösterdiğini belirten Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ise, “Bu kadar kısa zamanda böylesine büyük bir ilgi olması bizleri son derece mutlu etti. Yaklaşık 11-12 günlük bir zaman diliminde bininci ziyaretçimizi ağırladık. İnşallah beş binleri, on binleri belki de yüz binleri ağırlayacağız. Hem bireysel hem de gurup olarak gerçekleştirilen ziyaretler arasında özellikle öğretmenlerimizi kutluyorum. Öğrencilerimize müzede refakat ediyor olmaları onların eğitimde farklılığı ortaya koyduğunun göstergesi olmaktadır. Kapılarımız gerek hemşehrilerimize gerekse misafirlerimize açıktır” dedi.

Turgutlu Kent Müzesi hafta içi her gün saat 09.00 ile 16.30 arasında hafta sonu ise saat 10.00 ile 15.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.