Manisa’nın Turgutlu ilçesinde beyin ölümü gerçekleşen 76 yaşındaki bir kadının organları ailesi tarafından bağışlandı. Ailenin duyarlı tutumu hastane yönetimini sevindirirken karar sonrası ekipler Ulusal Organ Nakli Koordinasyon Merkeziyle iletişime geçti.

23 Ekim 2014 tarihinde beyin kanaması teşhisiyle Turgutlu Devlet Hastanesi Yoğum Bakım Ünitesinde tedavi altına alınan Sevdiye Öğünç’ün 30 Ekim günü beyin ölümü gerçekleşti. Yoğun bakım servisinde beyin ölümü teşhisi konan yaşlı kadının ailesiyle irtibata geçen Turgutlu Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinasyon ekipleri aileyi ikna etti. Ailenin onayı sonrası Ulusal Organ Nakli Koordinasyon Merkezine veri akışı iletildi ve yaşlı kadının karaciğeri Dokuz Eylül Üniversitesinde bir hastaya uyum sağladı. Sevdiye Öğünç’ün oğlu Himmet Öğünç yaptığı açıklamada;" Annem çok iyi kalpli bir insandı ve herkese yardım etmek isterdi. Eminim ki oda organ bağışı konusunda benimle aynı düşünceleri taşıyordur. Biz ağladık ama başka hastalar mutlu olsun, umarım annemin organları başka hastalara umut olur" dedi.

2014 yılında Turgutlu Devlet Hastanesinde 4 organ bağışı gerçekleşirken, hastane yetkililerinin bu titiz ve duyarlı çalışması vatandaşlar tarafından takdir topluyor. Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Sabri Taşçıoğlu;" Öğünç ailesinin tutumu herkese örnek olmalı, kendilerini duyarlı davranışlarından dolayı tebrik ediyorum. Bu duyarlılık umarım diğer vatandaşlarımıza da örnek olur, hastamıza Allah’tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.