Turgutlu’nun en önemli hayırseverleri arasında yer alan 88 yaşındaki Hasan Ferdi Turgutlu, Pazar akşamı İzmir’deki evinde hayatını kaybetti. Turgutlu’ya bir çok eğitim yuvası kazandıran Hayırsever Hasan Ferdi Turgutlu ilçeye kazandırdığı eserleriyle yaşayacak.

1929 yılında Manisa’nın Turgutlu ilçesinde doğan Hasan Ferdi Turgutlu, küçük yaşlarda İzmir’e taşındı ve ticari hayatını İzmir’de sürdürdü. İnşaat, tarım gibi alanlarda faaliyet gösteren Hasan Ferdi Turgutlu, memleketi Turgutlu ile arasındaki gönül bağını hiç koparmadı. Turgutlu’ya 3 okul, 1 teknoloji fakültesi, 1 kız yurdu ve 12 derslik ek bina kazandıran Hasan Ferdi Turgutlu, Turgutlu’nun eğitim neferleri arasında yer aldı. Eğitimin yanında sağlık sektörüne de yardımcı olan Turgutlu’nun vefatı ilçede büyük üzüntüyle karşılandı.

Turgutlu’da Şadi Turgutlu Ortaokulu, Hasan Ferdi Turgutlu Ortaokulu, Hasan Ferdi Turgutlu Endüstri Meslek Lisesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi, kız öğrenci yurdu ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokuluna 12 derslik ek bina kazandıran Hasan Ferdi Turgutlu, dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirilmişti.

Turgutlu’nun cenazesi bugün öğle namazına müteakip Alsancak Hocazade caminde kılınacak cenaze namazı sonrası Altındağ Kokluca Mezarlığında toprağa verilecek.