Yunusemre Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Manisa Ata Spor Kulübünün işbirliğinde “Mutluyum, Sporcuyum, Güvendeyim” eğitim semineri düzenlendi.

Manisa Kültür Sitesi Lale Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Mutluyum, sporcuyum, güvendeyim’ seminerine Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy katıldı. Veliler ve çocuklara yönelik olarak iki ayrı oturum halinde gerçekleştirilen seminerlerde Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dç. Dr. Mehmet Özçağlayan ve Çocuk Koruma Uzmanı Mehmet Burak Otyakmaz konuşmacı olarak yer aldı.

Velilere yönelik gerçekleştiren seminerde konuşan Dç. Dr. Mehmet Özçağlayan, spor yapmanın çocuğun sosyal gelişmesine olumlu yönde katkıda bulunduğunu belirterek, “Çocukların spor yapması çocukları hem bedensel, hem zihinsel açıdan geliştirmekte hem de toplumda daha kabul edilebilir bireyler haline getirmektedir. Spor ortamında yer alan yetişkinlerin hiçbir söz söylemeden seyirci olarak orada bulunuyor olmaları çocuklar için kaygı yaratıcı bir durum oluşturmakta özellikle yenmenin ve yenilmenin çok önemsendiği durumlarda çocuk için psikolojik yıkım oluşturmaktadır “ diye konuştu.

Seminerin 2. oturumunda ise Çocuk Koruma Uzmanı Mehmet Burak Otyakmaz, çocuklara yönelik iletişim semineri verdi.