Manisa’da eğitim öğretim gören yabancı öğrenciler için İHH Manisa temsilciliği tarafından düzenlenen 1. Manisa İHH Uluslararası Öğrenci Buluşması Tanışma Programı büyük ilgi gördü.

Manisa Öğretmenevi’nde düzenlenen programa Memur Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Metin Engin, İzmir Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Osman Akbıyık, CBÜ Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, Mana-Der Manisa İl Başkanı Şaban Mertyürek, İlim Yayma Cemiyeti Manisa il Başkanı Recep Özgüvenç, Manisa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Halil Uysal, Mavi Marmara Gazisi ve Manisa İHH İnsani Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Vural ile Makedonya, Karabağ, Afganistan, Etiyopya, Türkmenistan, Bosna Hersek ve Suriye’den gelen öğrenciler katıldı.

Düzenlenen programın açılışı Afganistan’dan gelen Ahmed Şah’ın Kur-an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Program Manisa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Halil Uysal’ın konuşmasıyla devam etti. Uysal konuşmasında, “Öncelikle dünya barışına katkı sağlaması ve insanlar arasındaki kaynaşmayı sağlamayı hedefleyen çalışmalardan biri olan uluslararası öğrenci buluşması, tanışma programımıza katılımlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Biz İHH olarak kendimize, dünyanın neresinde olursa olsun savaş, kriz, çatışma ve doğal afetlerden dolayı mağdur ve muhtaç olan kim olursa olsun sahip çıkmayı amaçlayan bir kuruluşuz. Yazılı ve görsel medyadan da takip ettiğiniz gibi 1992 yılında gönüllü faaliyetlerle başlayan ve 1995 yılında kurumsallaşan hizmetlerimiz kısa sürede 5 kıtada 120 ülke ve bölgeye yayılmış ve Türkiye’den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü olmuştur. İnsanlar arasında kültür, din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin gönül köprüleri kurmaya çalışan derneğimiz bu kapsamda Manisa Uluslararası Öğrenci Buluşması adı altında bir organizasyonu hayata geçiriyoruz. Uluslararası Öğrenci Buluşması; ülkemize üniversite eğitimi almak için gelen misafir öğrencilerimizin organizasyon kabiliyeti kazanmaları, uluslararası öğrenciler ve eğitimle ilgili kamuoyunda gündem oluşması ve bu alanın tanıtımı amacıyla yapılmaktadır. Misafir öğrencilerimizin ülkemizi daha iyi tanımalarını, kendi ülkelerini tanıtmalarını ve ülkemiz insanıyla buluşmalarını sağlamak amacıyla yapılan bir organizasyondur. Misafir öğrencilerin evrensel kardeşlik bilincine sahip, modern dünyayı ve dünya sistemini tanıyan, organizasyon kabiliyeti yüksek, ülkesinin durumunun ve ihtiyaçlarının farkında olan, İslam kültür ve tarihinin ana hatlarına vâkıf, farklılıklara karşı müsamahalı birer gönüllü medeniyet elçisi olarak ülkelerine dönmeleri temel gayemizdir” dedi.

Uluslararası Öğrenci Buluşmalarının, eğitim için Türkiye’yi tercih eden uluslararası öğrencilerin varlığından kamuoyunun haberdar olması ve bu öğrencilerin yabancı olarak değil misafir olarak görülmesini sağlamayı ve ülkelerinden çok uzaklarda kendi ülkelerini tanıtarak gönüllü medeniyet elçileri olmalarına fırsat vermeyi amaçladıklarını anlatan Uysal, “Dünyanın farklı ülkelerinden gelerek ülkemizde misafir ettiğimiz öğrencilerimizi sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bir araya getiriyoruz. Bu güzel misafirlerimizi daha yakından tanımayı, gönül bağı kurmayı, sosyal, kültürel etkinlikler, yardımlaşma, maddi ve manevi destek vererek burada ailelerinin yokluğunu hissettirmemeyi amaçlıyoruz. En önemli amacımız ise öğrencilerimizin yabancı değil misafir olarak görülmesini sağlamaktır. Burada kendi ülkelerinin kültür elçisi olan öğrencilerin, eğitimlerini tamamladıklarında ülkelerinde birer Türkiye elçisi olacaklarını umut ediyoruz. Bu umudun gerçeğe dönüşmesi için de bizlere önemli görevler düştüğünün de bilincindeyiz. Biz ilmin Çin’de de olsa gidilip alınmasını tavsiye eden bir anlayışın mensupları olarak öğrencilerimizi ağırlamaktan, onlara kucak açmaktan onur duyuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Tekrar programımıza hoş geldiniz Bir başka organizasyonlarda ümidi ile Allaha Emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

Programa katılan STK başkanları ve misafir öğrenciler de birer teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Program akşam namazının kılınmasının ardından verilen yemekle sona erdi.