Manisa SGK İl Müdürü Nesrin Aras 6552 sayılı kanun kapsamında Manisa’dan yapılandırmaya başvuranların sayısının 36 bine yaklaştığını söyledi.

Aras yaptığı açıklamada, “6552 sayılı yasa 11 Eylül tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yasa ile vatandaşlarımızın Kurumumuza olan prim vb. borçlarına yapılandırma imkânı getirilmiştir. İl müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın yapılandırma işlemlerini rahatlıkla yapabilmeleri için gerekli tüm tedbirler alınmıştır. İlimiz genelinde 13 Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğümüz ile iş ve işlemler gerçekleştirilmekte olup, bugün itibari ile yapılandırmaya müracaat eden vatandaşlarımızın sayısı 36 bin civarındadır” dedi.

Yapılandırma ile ilgili olarak vatandaşların işlemlerinin daha hızlı yapılabilmesi için İl Müdürlüğü ve bağlı Sosyal Güvenlik Merkezlerince çeşitli hazırlıklar yapıldığı ve dosyaların güncellendiği belirten Aras, “Yapılandırma başvurusunda bulunacak vatandaşlarımızın müracaatlarını son güne bırakmamaya özen göstermeleri gerekmektedir” diyerek uyarıda bulundu.