Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, doğal kaynak suyuyla beslenen Sarıgöl ilçesi Yeniköy Mahallesinde yaz aylarında yaşanan yetersiz su sorununu çözmek için mahallede sondaj çalışması başlattı.

İl geneline kesintisiz ve kaliteli içme suyu ulaştırmak için ‘İşimiz Su’ misyonuyla harekete geçen MASKİ Genel Müdürlüğü, yaz aylarında yaşanacak olası su problemleri için şimdiden önlem alıyor. Bu kapsamda MASKİ, Sarıgöl ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesinde de sondaj çalışmalarına başladı. MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen sondajın kuyu delgisi devam ediyor. Sondaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından, deneme pompasının montajı yapılarak kuyudan elde edilen suyun numune alımı yapılacak. Halk Sağlığı Laboratuvarından gelecek analiz sonuçları neticesinde mahalleye bağlantısı yapılacak olan sondaj sayesinde, Yeniköy mahalle sakinlerine daha kesintisiz ve sağlıklı içme suyu temin edilmiş olacak.

Yeniköy Mahalle sakinlerinden Mehmet Tıkıroğlu, uzun zamandır su sorunu yaşadıklarını belirterek, “Köyümüzün yıllardır içme suyu sıkıntısı vardı. Daha önce de köyümüzde sondajlar açıldı, ama içime elverişli değildi. Şimdi yeni sondajımız yapılıyor. Bu çalışma için öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün Bey’e teşekkür ederiz. Ayrıca hizmetlerde emeği bulunan Sarıgöl Belediye Başkanımıza ve MASKİ Genel Müdürümüzden de Allah razı olsun. İnşallah hayırlısıyla suyumuza kavuşuruz” diye konuştu.