Yunusemre Belediyesi Manisa Menemen yolu üzerindeki Karaali mahallesine giriş yolu açtı. Yapılan düzenlemeyle birlikte Muradiye Tren İstasyonu Kavşağı’ndan mahalleye araç girişi sağlanmış olurken, belediyenin bu çalışması mağdur olan mahalleli tarafından memnuniyetle karşılandı.

Muradiye ile birlikte Manisa’nın en hızlı gelişen mahalleleri arasında yer alan Karaali Mahallesi’nin giriş yolu yeniden düzenleniyor. Yeni Manisa-Menemen bölünmüş karayolunun yapılmasıyla birlikte kavşaktan girişi kapanan mahalleye Muradiye Tren İstasyonu Kavşağı kullanılarak giriş yapılabiliyordu. Yapılan başvuru üzerine harekete geçen Yunusemre Belediyesi, kavşaktan Karaali Mahallesi’ne kestirme bir güzergah açtı. Bu amaçla yol üzerindeki iki tek katlı yapının yıkımı gerçekleştirildi.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ile birlikte çalışmaların yapıldığı yerde incelemede bulundu.

Başkan Çerçi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, eski binaların yıkılarak yolun açıldığını vurgulayarak, “Muhtarımız yol konusundaki sıkıntılarını bize gelerek anlattılar. Bizimde seçim zamanı kendilerine sözümüz vardı. Konuyla ilgili olarak bugüne kadar hukuki ve imar alanında çalışmalar yaptık. Neticeyi bugün itibariyle gerçekleştirmiş olduk. O eski binalar yıkıldı ve yol açılmış oldu. Hedefimiz birkaç gün içerisinde çamurdan da bu alanı kurtarmak. Taşlarımızı döşeyeceğiz. Böylece Karaali mahallesine giden vatandaşlarımız güzel bir yola kavuşmuş olacak. Aslında Karaali bizim sınırlarımız içerisinde bizim mahallelimiz. Eskiden köy olupta şimdi mahalle olan yerlerin ulaşımı Büyükşehir Belediyesine ait. Ama biz ilçe belediyesi olarak bu sorunu üstlendik. Ve bugüne kadar uğraşıp netice aldık. En kısa zamanda taşları da döşeyerek yolu, vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız” diye konuştu.

“BU YOLU YAPMAK BAŞKAN ÇERÇİ’YE NASİP OLDU”

Karaali Mahalle muhtarı Salih Bulut ise yol sorununun Karaali mahallesinin büyük sorunu olduğunu vurgulayarak, “Karaali mahallesi olarak Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye teşekkür ediyorum. Bu yol sorunu mahallemiz olarak kangrendi. Yıllardan beri çalmadık kapı bırakmadık. Bu yolu yapmak Dr. Mehmet Çerçi başkanımıza nasip oldu kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.